MHP Rize'nin Yeni Yönetim Listesi

MHP Rize'nin Yeni Yönetim Listesi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı Osman Cem Kazmaz, il yönetimi ile ilçe başkanlarını açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı Osman Cem Kazmaz, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, “Ülkenin ciddi bir beka (var olma) sorunu var.” dedi.

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ KAZANDIRDI

MHP’nin yeni il yönetimini açıklayan Kazmaz, büyük kurultay sonrasında görevden alınan Zeki Mayi’nin yerine il başkanı olarak atanmasının ardından MHP’nin Rize İl Kurucular Kurulunu oluşturdu. Aralarında sürpriz isimlerin de bulunduğu 36 kişilik kurucular kurulu açıklandı. Rize Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Fahrettin Erbaş’ı da kadrosuna katan Cem Kazmaz, daha ilk günden partisine Belediye Meclis Üyeliği kazandırmış oldu.

KENDİMİZİ GÜÇLENDİRMEYE DEĞİL, PARTİMİZE GÜÇ KATMAYA GELDİK

İl yönetiminde her kesimden iyi yetişmiş ve kariyer sahibi isimlere yer verdiğini belirten Kazmaz, “Ekibimiz, hayatta bir şeyler başarmış ve kariyer sahibi insanlardan oluşuyor. Biz bu göreve, partimizin konumundan yararlanarak kendimize güç katmaya gelmedik; her biri kendi alanında rüştünü ispatlamış, iyi eğitimli ve kariyerli insanlar olarak partimize güç katmaya geldik. Her birimizin il yönetim kurulu üyesi olmadan önce de ünvanları vardı, bu görevden ayrıldıktan sonra da o ünvanlarımız devam edecek. Ben bu şerefli görevi zamanı gelip yeni bir arkadaşıma devrettikten sonra ‘eski il başkanı’ olarak anılmayacağım” diye konuştu.

ÜLKENİN CİDDİ BİR BEKA SORUNU VAR

Türkiye’nin çok kritik bir süreçten geçtiğini vurgulayan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, ülkenin ciddi bir var olma sorunuyla karşı karşıya bırakıldığını, bu sorunu meydana getiren AKP ile mücadele etmenin bir vatandaşlık borcu olduğunu belirterek, “AKP’nin ülkeyi getirdiği uçurumun kenarından kurtarmak için tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin MHP çatısı altında birleşelim ve ilk olarak yerel seçimlerde, ardından genel seçimlerde AKP’ye hak ettiği dersi birlikte verelim. Anayasa’ya Türk ismini şehit kanlarıyla yazdık. Şimdi onu bebek katili teröristbaşının isteği doğrultusunda değiştirip ‘Türk’ ismini Anayasa’dan çıkarmaya hazırlanıyorlar. Bu alçaklığa ‘Yeter artık!’ demek için, AKP’ye ‘Dur!’ demek için ilk sınavımız yerel seçimler olacaktır.” dedi.

Kazmaz, 18 Mart’ta Çanakkale’de ecdadın durdurduğu emperyalistlerin, AKP taşeronluğu ile elini kolunu sallayarak ülkeyi işgal ettiğini, 98 yıl önce atalarımızın yaptığı gibi bu emperyalistleri yeniden denize dökmek için gerekli iradenin Türk Milletinde mevcut olduğunu söyleyerek, ortak payda olan milliyetçilik duygusuna sahip herkesi, AKP’nin yegane alternatifi olan MHP çatısı altında birleşmeye davet etti.

RİZE’NİN TEMEL SORUNU; ÇAY KAÇAKÇILIĞI ve DERELERE MUSALLAT OLAN HES’LERDİR

Rize’nin öncelikli olarak çözümlenmesi gereken sorununun çay kaçakçılığı ve derelere musallat olan HES’ler olduğunu dile getiren Kazmaz, “Çay kaçakçılığı mutlaka ve kesin olarak önlenmelidir. Bunun dışındaki çayla ilgili sorunlar, zaman içerisinde giderilebilir. Ancak, kaçak çay konusu ertelenemez, ötelenemez. Rize’nin bir diğer sorunu da; derelerimize musallat olan HES’lerdir.” şeklinde konuştu.

Kazmaz, temelde HES karşıtı olmadığını, ancak 3 tane yapılacak yerde 13 tane yapılmasının kabul edilemeyeceğini, ayrıca Türkiye’nin nükleer enerjiye bir an evvel geçmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Bir tane nükleer santralde 5 bin mW elektrik enerjisi üretilebilirken, Doğu Karadeniz’deki tüm dereleri HES’lerle doldursanız, elde edeceğiniz enerji 3 bin mW’tır. Ayrıca, biz doğru ve akılcı teknoloji ile nükleer santral kurduğumuzda, çevremizde bizi de tehdit eden ülkelerdeki eski ve hatalı teknoloji ile kurulmuş nükleer santrallerin yerine güvenli olanların kurulmasına öncülük edebiliriz.” dedi.

HANIMLARIN GÜCÜNE İNANIYORUZ

MHP olarak kadınların siyasette daha aktif rol almaları gerektiğine inandıklarının altını çizen MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, partimizde gençlere ve kadınlara daha fazla yer vereceğiz. Bunun ilk örneği olarak İl Sekreterimiz Sayın Lale Parıltı olmuştur. Gençlerle ve kadınlarla birlikte partimizi Rize’de birinci parti yapmak için var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu.

Kazmaz’ın il başkanlığında oluşturulan Milliyetçi Hareket Partisi’nin 36 kişilik Rize İl Kurucular Kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:

1. Osman Cem Kazmaz- İnşaat Y.Müh.
2. Serkan Birben- Elek./Elektr. Müh.
3. Zelkif Akgül- Uzman Doktor
4. Lale Parıltı- Mali Müşavir
5. Şahin Kukoğlu- Avukat
6. Murat Yazıcı- İnş.Müh.
7. Orhan Başdemirci- Mak.Müh.
8. Leyla Şahinkaya- İktisat-Muhasebe
9. Fatih Çomoğlu- Avukat
10. Ayhan Berberoğlu- Tüccar
11. Mustafa Alperen- Mali Müşavir
12. Cevat Ali Keresteci- Kuyumcu
13. Mustafa Toptan- Emekli
14. Fahrettin Erbaş- Esnaf
15. Yusuf Ziya Kazmaz- Esnaf
16. Ekrem Kopuz- Sanayi-Esnaf ve ÇAYÜD
17. Kemal İstif- Esnaf
18. Adil Kansız- Çay Eksperi
19. Hüseyin Selamet- Market İşletmecisi
20. İshak Kazmaz- Esnaf
21. İsmail Kalender- Esnaf
22. Abdultalip Saklı- Gazeteci
23. Halil İbrahim Sandıkçı- Emekli Yazı İşl.Müd.
24. Fatma Tatar Kazmaz- Hemşire
25. Eyüp Suiçmez- Emekli
26. Ülkü Adalı- Esnaf

İLÇE TEMSİLCİSİ OLAN KURUCULAR

27. Coşkun Akman (ARDEŞEN)- İnş.Müh.
28. Eyüphan Zararsız (ÇAMLIHEMŞİN)- Arıcılık-Fotoğrafçılık
29. Fevzi Banko (PAZAR)- Tüccar
30. Ercan Gürdal (HEMŞİN)- Mali Müşavir
31. İsmail Bayraktutan (ÇAYELİ)- Gazeteci
32. Erdal Çelik (GÜNEYSU)- Mes.Yük.Ok.
33. Habip Yalçın Şinaforoğlu (İYİDERE)- Esnaf
34. İdris Kansızoğlu (KALKANDERE)- Müteahhit
35. Murat Köseoğlu (İKİZDERE)- Emekli
36. Kazım Akar (FINDIKLI)

Haber: Deniz Varlı