MHP'den AK Parti'ye: Pişman ederiz

MHP'den AK Parti'ye: Pişman ederiz
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Parti'nin "Meclis'e bu onursuz yasa teklifleriyle gelinirse bu işin sorumlularını pişman ederiz" dedi.

Adan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde Türkiye'nin daha önce tanık olmadığı olaylar yaşandığını belirterek, gösterilerin devlet-halk ilişkilerine zarar verdiğini söyledi.

Yaşananların müphem ve bilinmezlerle dolu olduğunu ifade eden Adan, MHP'nin başından beri işin dışında durduğunu kaydetti. Adan, MHP'nin bu tavrının hükümete dolaylı destek olarak algılandığını belirterek, "MHP'nin tek kriteri, olayın Türkiye'ye zarar verecek olup olmadığıdır. Dibini girmediğimiz kuyunun suyunu içmeyiz" diye konuştu.

Olayların başlangıcında çevre duyarlılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın inşaat, rezidans ve alışveriş merkezi ihtirasına dur demek isteyen insanların makul eylemlerinin söz konusu olduğunu savunan Adan, "İstanbul tarihine 'siluet katliamcısı' olarak geçecen olan Sayın Başbakan'ın davranışları, nobranlığı, kibri ve İstanbul üzerindeki emelleri, insanlarımızı en sonunda sokağa dökmüştür" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, ülke insanını kategorize ettiğini, aşağıladığını ve birbirine düşürdüğünü öne süren Adan, "Ağzından millet lafını düşürmeyip, milleti bu kadar önemsemeyen bir Başbakan siyasi tarihimizde yoktur" dedi.

Çözüm sürecine ilişkin gelişmelere de değinen Adan, BDP'nin terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın talimatlarını hükümete ilettiğini söyledi. Öcalan'ın hükümete talimat verdiğini ve tehdit ettiğini savunan Adan, anlaşmada olmamasına rağmen, BDP tarafından demokratik özerklik olacağı açıklaması yapıldığını ifade etti.

AK Parti'nin, terör örgütünün talep ettiği yasal değişiklikleri yapmaya hazırlandığını öne süren Adan, "AKP'nin, demokratikleşme yalanıyla PKK ile yaptığı mutabakatın gereklerini yerine getirmeye hazırlandığını biliyoruz. Başta AKP olmak üzere bütün dünya alem bilsin ki Meclis'e bu onursuz yasa teklifiyle gelinirse bu işin sorumlularını pişman ederiz" diye konuştu.

Adan, Türkiye'yi böldürmeyeceklerini ifade ederek, bunun MHP için siyaset ötesi bir konu olduğunu vurguladı.