Mhp’li Akçay: Bu Dil Kandil Dilidir

Mhp’li Akçay: Bu Dil Kandil Dilidir
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Zeytin Dalı Harekatına karşı bazı kesimlerin algı yönetimi yaptıklarını belirterek, "Bu dil Kandil dilidir. Bu dil...

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Zeytin Dalı Harekatına karşı bazı kesimlerin algı yönetimi yaptıklarını belirterek, "Bu dil Kandil dilidir. Bu dil ihanet dilidir" dedi.

Akçay, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek Afrin operasyonunu değerlendirdi. Akçay, Zeytin Dalı operasyonuna değinerek, "Bu harekat çok önemli bir hamledir. Bu operasyon güney sınırımızda ABD'nin şemsiyesi altında semirtilen PKK/PYD, DEAŞ'a karşı yapılmaktadır. Operasyonun kesin bir başarı ile sonuçlanacaktır. PKK, PYD-YPG'nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir. Ayrıca operasyon Afrin" ile sınırlı kalmamalıdır. Münbiç'e kadar gidilmeli, güney sınırımızda terör unsurları sökülüp atılmalıdır. Bu harekat ülkemizin toprak bütünlüğü, Türk milletinin birliği ve dirliği, Suriye'nin sulh ve sükunu içindir" dedi. Akçay, şöyle konuştu:

"Bu harekat İstanbul'un, Ankara'nın, İzmir'in, Edirne'nin, Mersin'in, Kars'ın, Tunceli'nin, Diyarbakır'ın, Sur, Silvan, Lice, Bismil, Dicle, Bağlar, Nusaybin, Dargeçit, Derik, Silopi, Cizre,İdil, Varto, Sason, Kozluk'un, Arıcak'ın güvenliği ve huzuru içindir. PKK'nın Suriye kolu olan PYD/YPG son bir yılda Türkiye'yi hedef alan 700'den fazla saldırı gerçekleştirilmiştir. Türkiye'nin bu konudaki uyarılarına dikkat edilmemiştir. Bu operasyon, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve korumaya gösterilen hassasiyettir."

"BU DİL KANDİL DİLİDİR"

Zeytin Dalı Operasyonuna karşı bazı kesimlerin algı yönetimi yaptıklarını belirten Akçay, "Bu sözde aydınlar PKK'nın propaganda diliyle yazılmış, ellerine tutuşturulmuş bu mektupta, Türkiye'nin bekasını tehdit eden terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonunun durdurulmasını istiyorlar. Onlara göre Afrin'de konuşlandırılan PYD/YPG teröristleri ülkemizi tehdit etmiyormuş. Bu nedenle operasyonlar durdurulmalıymış. Bunlar günümüzün mandacıları, heyet-i nasihalarıdır. Bu işbirlikçi görünümlü sefiller, dün olduğu gibi bugün de devletimizi, milletimizi arkadan hançerlemektedir. PKK yıllardır askerimizi, polisimizi, öğrencilerimizi, çoluk çocuk, yaşı demeden vatandaşlarımızı şehit ederken, katliam yaparken hassasiyetiniz ve haysiyetiniz neredeydi? Bu dil Kandil dilidir. Bu dil ihanet dilidir" ifadelerini kulandı.

Kaynak:IHA