Mhp’li Milletvekilinden Silah Açıklaması

Mhp’li Milletvekilinden Silah Açıklaması
MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın, daha önce 3 silahı olduğunu, milletvekili seçilince 10 yeni silah daha aldığını belirterek, "Dağa çıkar atışlar...

MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın, daha önce 3 silahı olduğunu, milletvekili seçilince 10 yeni silah daha aldığını belirterek, "Dağa çıkar atışlar yaparım. Bu haber yapılacak bir şey değil. Bu arada çok ilgi çekerse 12 tane daha alacağım" dedi.

Gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulunan Milletvekili Yalçın, "Güneydoğuda, İstanbul'da keleşlerle gezerken bunların sorun olmadığı bir ortamda ben yasal hakkımı kullandım. Allah'a şükür Türk anne babadan Türk ve Müslüman olarak doğdum ve Türk denince akla silah gelir. Daha önceden 3 silahım vardı, 10 silah daha aldım. Ben kuşa herhangi bir canlıya kurşun atmam silaha meraklıyım. Dağa çıkar atışlar yaparım. Bu haber yapılacak bir şey değil. Aldığım 10 silah. 3 silah da önceden vardı. 13 silah. Bu arada çok ilgi çekerse 12 tane daha alacağım. Milletvekilinin şimdi böyle bir hakkı var. Silahları MKE'den alıyorum. Vergisini ödüyorum, parasını veriyorum. Siz ne alıyorsanız aynı fiyattan alıyorum. Ama milletvekili süresiz ruhsat ile istediği kadar silah alabiliyor. Devlet bana böyle bir hak tanımış ben de kanuni hakkımı kullanıyorum. Silahı da seviyorum. Herkesin bir merakı, zevki var" dedi.

Kaynak:IHA