Midilli : "İmam Hatip Liselerinden Mezun Olan..."

Midilli : "İmam Hatip Liselerinden Mezun Olan..."
RTE Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli, imam hatip liselerinden mezun olan gençlerin mühendislik, tıp, hukuk, uluslararası ilişkiler, siyasal gibi birçok dalda eğitim almaları gerektiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli, imam hatip liselerinden mezun olan gençlerin mühendislik, tıp, hukuk, uluslararası ilişkiler, siyasal gibi birçok dalda eğitim almaları gerektiğini söyledi.

İkizdere İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Sarıkaya, İlçe Müftüsü Celal Malkoç ve öğretmenler de katıldı

Midilli, sohbet toplantısında yaptığı konuşmada, imam hatip lisesi öğrencilerinin hayata çok geniş açıdan bakması gerektiğini belirterek, "Bu okul yalnız imam yetiştirmemeli. Türkiye'de yeteri kadar imam var. Bize üretecek, israf etmeyecek, bilgiyle donanımlı insan lazım. Bilgi çağında yaşıyoruz. Bilimsel olmayan her yatırım, en büyük israftır" dedi.

Öğrencilere, her alanda eğitim almaları önerisinde bulunan Midilli, şunları kaydetti: "İmam hatip liselerinden mezun olan gençler mühendislik, tıp, hukuk, uluslararası ilişkiler, siyasal gibi birçok dalda eğitim almalıdır. Bu branşlarda çalışmalısınız. Gideceğiniz limanı bilmeniz lazım. Sağlam bilgiyi alıp, ülkeyi hedef koyarak çok daha fazla yol almak mümkündür. Hangi sahada yol alırsanız alın, inancınızdan asla taviz vermeyeceksiniz çünkü sizler imam hatiplisiniz."