Milletvekili Avcı Duyurdu: Rize Artvin Havalimanından Seferler Artmaya Başladı. Uçuş İptallerine Son

Milletvekili Avcı Duyurdu: Rize Artvin Havalimanından Seferler Artmaya Başladı. Uçuş İptallerine Son
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Artvin Havalimanı sefer sayısının artırılacağını ve sefer iptallerine neden olan eksikliklerin giderilmesi için bakanlık tarafından çalışmaların başlatılacağını söyledi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, beraberinde, Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Rize’de bakanlık nezdindeki yatırımlarla çalışmalar hakkında görüşmeler yapılırken Rize Artvin Havalimanının sefer sayılarının artırılması ile havalimanında meydana gelen uçuş iptallerinin giderilmesi konusunun en önemli görüşme nedeni olduğu öğrenildi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı ise ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmeler milletvekilimiz, il başkanımız ve belediye başkanımızla birlikte ulaştırma bakanımızla yaptığımız müzakereler neticesinde Rize Artvin Havalimanı sefer sayıları artırılıyor. İlimize hayırlı olsun.” ifadesinde bulundu.

SABİHA GÖKÇEN’DEN RİZE’YE SEFER SAYISI ARTIŞI YAPILDI. BURSA, İZMİR, ANTALYA SIRADA

Milletvekilleri Avcı ve Av. Mertoğlu ile İl Başkanı Ayar ve Belediye Başkanı Metin’in Bakan Uraloğlu ile görüşmesinin ardından Milletvekili Avcı’nın sefer sayılarının artırılacağı müjdesi İstanbul Sabiha Gökçen’den Rize Artvin Havalimanı’na yeni bir seferin daha eklenmesiyle başladı. Sabiha Gökçen Havalimanından Rize Artvin Havalimanı’na daha önce her gün 2 sefer yapılırken 17 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Sabiha Gökçen’den Rize’ye sefer sayısı 3’e, 8 olan İstanbul’dan Rize’ye sefer sayısı ise 9’a çıkarılmış olacak.

İstanbul’dan Rize’ye konulan 1 yeni sefer bu yöndeki ihtiyacı karşılamayacak sayıda olsa da ve sefer saatinin daha geç olması gereken yerde diğer uçuş saatine yakın olmuş olsa da sefer sayısının artırılması yönünde çalışmaların başlatılmış olması açısından memnunluk verdi.

İstanbul seferlerinde ilerleyen günlerde artışların olabileceği bilgisi edinilen görüşmede ayrıca, İzmir, Bursa ve Antalya’dan özel hava yolu şirketlerinin de planlamalarını yaparak Rize’ye direkt sefer koymalarının ve bölge halkına hizmet sunmalarının önemine değinildiği öğrenildi.

SEFER İPTALLERİNİN SONA ERMESİ İÇİN BAKAN URALOĞLU İNCELEMEDE BULUNMAK ÜZERE RİZE’YE GELECEK

Milletvekili Avcı ve beraberindeki Rize heyetinin görüşmede ayrıca özellikle yağışlı ve sisli havalarda Rize Artvin Havalimanı’nda uçuş iptallerinin çokluğundan duyulan rahatsızlığı Bakan Uraloğlu’na ilettiği ve bu sorunun giderilmesi için aletli iniş sistemi ve CAT seviyesi ile ilgili çalışmaların yapılması yönünde taleplerini ilettikleri bilgisine ulaşılırken önümüzdeki günlerde bakanlığa bağlı bazı genel müdürlerle ilgililerin Rize’ye gelerek bu yönde çalışmalar yürütecekleri ve ardından Bakan Uraloğlu’nun yapılan çalışmaların değerlendirileceği toplantıya katılmak ve incelemede bulunmak üzere Rize’ye geleceği bilgisine ulaşıldı.

MİLLETVEKİLİ AVCI: RİZE’NİN HAKKINI, HUKUKUNU BAŞKA ŞEHİRLERE EZDİRMEDİK

Milletvekili Avcı, yaptığı değerlendirmelerde verimli bir toplantıyı geride bıraktıklarını ve Rize’ye hizmet için çalışmalarını her platformda sürdürdüklerini belirterek, Rize için, hemşehrileri için ne gerekiyorsa yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Milletvekili Avcı, iktidarları döneminde Rize’nin hayal edilemeyecek yatırım ve hizmetlere kavuştuğunu, bunun da Rize’nin hakkını ve hukukunu hiçbir zaman başka şehirlere ezdirmediklerinin göstergesi olduğunu belirterek Rize Artvin Havalimanı, Ovit Tüneli, İyidere Lojistik Merkezi, Samsun Sarp Hızlı Tren Projesinin bakanlığın programına alınmasının en güzel örnekler olduğunu kaydetti.

Avcı, Rize için aşkla, canla başla çalışmaya devam edeceklerini ve hemşehrilerinin kendilerine sorun ve problemlerin çözümü noktasında da hep destek tam destek vermelerini istedi.

rahmi-metin-muhammed-avci-abdulkadir-uralogluhikmet-ayar-harun-mertoglu-2.jpg

rahmi-metin-muhammed-avci-abdulkadir-uralogluhikmet-ayar-harun-mertoglu-1.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28 Yorum