Milletvekili Avcı: Gölet Projesi 50 Yıllık Çözüm Olacak

Milletvekili Avcı: Gölet Projesi 50 Yıllık Çözüm Olacak
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize’nin İkizdere ilçesi Çağrankaya Yaylasında ihale ve sondaj çalışması tamamlanan yağmur suyunu depolayacak “Sel Kapanı İçme Suyu Gölet Projesi” ile önümüzdeki 50 yıl içme suyu sorunu çekilmeyeceğini söyledi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve beraberindeki heyet ile birlikte Andon içme suyuna alternatif su kaynağı sunacak olan “Sel Kapanı İçme Suyu Gölet Projesi” alanında incelemelerde bulundu.

Rize’deki su sıkıntısını çözmek amacıyla Çağrankaya bölgesinde yapılacak 1 milyon metreküp kapasiteli içme suyu gölet projesinin hayata geçirilebilmesi için ihale ve sondaj çalışması süreçleri tamamlandı. Bu proje sayesinde su havzalarına giriş yapan suyun oluşturulacak olan yeni bir gölet sistemi ile havzalara girmesi sağlanacak. Bu sayede suyun azaldığı aylarda oluşturulan göletle suyun daha fazla muhafaza edilmesi sayesinde kayıpların önüne geçilmiş olacak.

Proje alanında incelemelerde bulunan Milletvekili Muhammed Avcı, “Yaşanan küresel ısınma vesilesiyle ilimizde ciddi anlamda içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Yaşanan bu sıkıntıları önlemek amacıyla yeni bir yatırımımızı devreye soktuk. Belediye Başkanımız ile birlikte ilgili bakanlarımızla gerekli görüşmeleri yaptık. Bugün gelinen süreçte ise bizden önceki dönemlerde yapılan Andon içme suyu tesisini besleyen güzergâhta Rize’nin 40 – 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak ek bir su depolama alanı oluşturuyoruz. Bu projeyle birlikte hem Rize merkez bölgesinde hemde birçok ilçemizdeki su kesintilerinin önüne geçerek su ihtiyacı karşılanacak. Bulunduğumuz bölge aynı zamanda Rize merkezin yeşil yol aracılığıyla yaylalara bağlantısının olduğu noktası olduğu için bu güzergâhı yapılan yatırmalarla aynı zamanda turizme yönelik daha aktif hale getirmenin çabası içerisindeyiz” dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise açıklamasında, “Yaşanan küresel ısınma vesilesiyle Rize’de de ciddi anlamda içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Yaşanan bu sıkıntıları önlemek amacıyla yeni bir yatırımımızı devreye soktuk. Belediye Başkanımız ile birlikte ilgili bakanlarımızla gerekli görüşmeleri yaptık. Bu gün gelinen süreçte ise bizden önceki dönemlerde yapılan Andon içme suyu tesisini besleyen güzergâhta Rize’nin 40 – 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak ek bir bir su depolama alanı oluşturuyoruz. Bu projeyle birlikte su kesintileri yaşanan Çayeli ilçelerimizin ve diğer ilçelerimizin de su ihtiyacı daha rahat karşılanmış olacak. Bulunduğumuz bölge aynı zamanda Rize merkezin yeşil yol aracılığıyla yaylalara bağlantısının olduğu noktası olduğu için bu güzergahı yapılan yatırımlarla aynı zamanda turizme yönelik daha aktif hale getirmenin çabası içerisindeyiz” diye konuştu.

milletvekili-avci-ve-baskan-metin-cagrankaya-golet-projesinde-incelemede-bulundu-3.jpg

milletvekili-avci-ve-baskan-metin-cagrankaya-golet-projesinde-incelemede-bulundu-4.jpg

milletvekili-avci-ve-baskan-metin-cagrankaya-golet-projesinde-incelemede-bulundu-1.jpg

milletvekili-avci-ve-baskan-metin-cagrankaya-golet-projesinde-incelemede-bulundu-5.jpg

milletvekili-avci-ve-baskan-metin-cagrankaya-golet-projesinde-incelemede-bulundu-6.jpg

milletvekili-avci-ve-baskan-metin-cagrankaya-golet-projesinde-incelemede-bulundu-2.jpg

milletvekili-avci-ve-baskan-metin-cagrankaya-golet-projesinde-incelemede-bulundu-7.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
12 Yorum