Milletvekili Avcı: Rize Demiryolunun Teminatı Lojistik Üstür

Milletvekili Avcı: Rize Demiryolunun Teminatı Lojistik Üstür
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize İyidere Lojistik Merkezi’nin Rize Demiryolu Projesinin teminatı olduğunu söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize’nin İkizdere ilçesinde taş ocaklarının kurulma çalışmalarının başlamasıyla İyidere ilçesinde yapılacak olan Rize İyidere Lojistik Merkezi’nin beraberinde Rize’ye demiryolunu da getireceğine vurgu yaparak, “Rize İyidere Lojistik Merkezi, Rize Demiryolu Projesinin teminatıdır” dedi.

İLK ETAPTA 1000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK, DOLAYLI YOLLARDAN İSTİHDAM SAĞLANACAK KİŞİ SAYISI 20 BİNİ BULACAK

Milletvekili Avcı, yaptığı açıklamada, yatırımın tamamlanmasıyla ilk etapta 1000 kişiye, dolaylı yollarla 8-10 bin kişiye, doğru planlamayla ise 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Rize İyidere Lojistik Merkezinin bölgenin en önemli yatırımlarından bir tanesi olduğunu kaydederek, “İyidere Lojistik Merkez bölgemizin en önemli yatırımlarından bir tanesi. Bölgemizdeki en büyük ihtiyaç meselesine baktığımız zaman vatandaşlarımızın bizden en çok istediği konulardan bir tanesi istihdam. Bu alanda yapacağımız yatırımlar lojistik bölgede ciddi bir istihdam oluşmasına katkı sağlayacak. En çok önemsediğimiz projelerden bir tanesi bu. Direkt 1000 kişiye istihdam sağlayacak, dolaylı yollardan 8-10 bin kişiye, belki iyi yönetilebilirse istihdamın 20 binlere çıkabileceğini öngörüyoruz. Sadece lojistik merkezi yok burada. Bir tarafta da Kalkandere’deki Rize Organize Sanayi Bölgemiz var. Bir endüstriyel alan oluşturmaya çalışıyoruz. Burada üretimi çeşitlendirmek lazım. Lojistikle birlikte üretici faaliyetlerinin taleplerinin de artacağını düşünüyoruz. Şu anda da bize bunu söyleyenler var. ‘Evet lojistik merkez olursa ben Rize Organize Sanayi Bölgesine gelirim ve yatırım yaparım’ diyen yatırımcılar var. Bu da çok net bir şekilde üretimin çeşitleneceğini ve buradaki istihdamın artacağını bize fazlasıyla gösteriyor. Tabiki bir tarafta Ovit Tüneli ile birlikte İkizdere hattı üzerinden özellikle o bölge üzerinden biz Orta Doğu’ya kadar ulaşabiliyoruz bir taraftan da buradaki yükün aynı şekilde Asya’ya kadar, Asya’dan da oradaki yükün de buraya nakledilmesine kadar ciddi bir hat oluşturmuş oluyoruz.” dedi.

ak-parti-rize-milletvekili-muhammed-avci-ve-olay53-haber-muhabiri-ibrahim-koroglu-(3).jpg

RİZE İYİDERE LOJİSTİK MERKEZİ DEMİRYOLUNUN TEMİNATIDIR

Doğu Karadeniz Bölgesinin lojistik üssü olacak İyidere Lojistik Merkezinin sadece Rize’nin değil bölgenin de kaderini değiştirecek bir proje olduğunu kaydeden AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize İyidere Lojistik Merkezi’nin Rize Demiryolulun da teminatı olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Karadeniz bir ticaret gölü haline dönmeye başladı. Rize oalrak bu gölden ticareten nasibimizi almamız gerekiyor. Sadece Rize’mizin değil bölgenin de kaderini değiştirecek bir proje olduğunu düşünüyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesinin lojistik üssü Rize İyidere Lojistik Merkezi olacak. Diğer taraftan en önemli hadise bizim için İyidere Lojistik Merkez esasında demiryolunun da teminatı. Vatandaşlarımızın sürekli bizden talep ettiği ‘Evet artık Karadeniz Bölgesinde bir demiryolu ulaşımı sağlanması lazım, Rize’mize de bir demiryolu ulaşımı sağlanması lazım’ yönündeki taleplerine de esasında cevabı verecek olan lojistik merkezin bizzat kendisidir. Çünkü Türkiye’de demiryolu ağıyla beslenmemiş bir lojistik merkez yok Rize İyidere Lojistik Merkezi ilk olacak. Dolayısıyla İyidere Lojistik Merkez yapıldıktan sonra da bir taraftan hava ulaşımı sağlanmış durumda, bir taraftan karayolu ulaşımı nitelikli hale getirilmiş Ovit Tüneli vesilesiyle, bir taraftan da demiryolunu lojistik merkezimizle birlikte bölgemize kazandırmış olacağız. Bu da bizim için son derece önemli bir konu.”

ak-parti-rize-milletvekili-muhammed-avci-ve-olay53-haber-muhabiri-ibrahim-koroglu-(2).jpgak-parti-rize-milletvekili-muhammed-avci-ve-olay53-haber-muhabiri-ibrahim-koroglu-(1).jpg