Milletvekili Avcı: Salarha Duble Yolu 1 Ay İçinde İhaleye Çıkacak. Tünelin Tek Tüpü Yıl Sonu Hizmete Girecek

Milletvekili Avcı: Salarha Duble Yolu 1 Ay İçinde İhaleye Çıkacak. Tünelin Tek Tüpü Yıl Sonu Hizmete Girecek
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Karayolları Genel Müdürlüğünün Salarha Vadisinin duble yol ihalesi için yetkiyi bölge müdürlüğüne verdiğini belirterek, 1 ay içerisinde ihalenin yapılacağını kaydetti.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Salarha Vadisi bölge halkının yıllardır beklediği duble yolu müjdeledi. Milletvekili Avcı, yaptığı açıklamada, Salarha Vadisinin duble yol ihalesinin yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğünün yetkiyi bölge müdürlüğüne verdiğini kaydederek, 15 – 20 gün içerisinde ihalenin yapılacağını ifade etti.

Salarha Vadisi duble yolunun Andon’a kadar olan bölgeyi kapsayacak şekilde planlandığını kaydeden Milletvekili Avcı, ilk planda Muradiye’ye kadar olan bölümü ihale etmek istediklerini, ikinci etap için ise Muradiye’den Andon’a kadar olan bölüm için proje çalışmalarını başlatmak üzere olduklarını söyledi.

Salarha Tünelinde tek tüpün bu yılın sonunda hizmete gireceğini müjdeleyerek Salarha bölgesindeki duble yol proje ve ihale süreçlerini çok kısa sürede tamamladıklarını sözlerine ekleyen Avcı, “Bu, çok kısa bir zamanda elde ettiğimiz bir netice. Proje çalışmasıyla ihale aşaması hakikaten çok kısa sürdü. Çünkü o bölgedeki vatandaşlarımızın bizden çok uzun zamandır bir talebiydi bu. Orada iki tane belde ve 40 civarında köy var. Bu yol o trafiğe özellikle yazın hiçbir şekilde yeterli gelmiyordu. Şimdi Salarha Tünelinin de bu yılın sonunda inşallah tek tüpünü açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yılın ortalarında da çift tüp viyadükleriyle beraber inşallah hizmete girmiş olacak. Tünel hizmete girdikten sonra da bu yeni ihalesini gerçekleştireceğimiz bu duble yolla birleşmesini sağlamak istiyoruz. Buradaki önceliğimiz ilk hızlı başlanacak yerle tünelle Muradiye arasında olan bölüm. Yani tünel açıldıktan sonra o trafiğin rahat bir şekilde oradan bypass edilmesini istiyoruz.“ diye konuştu.