Milletvekili Avcı ve İl Başkanı Alim Rize Afet Kompleksinde İncelemelerde Bulundu

Milletvekili Avcı ve İl Başkanı Alim Rize Afet Kompleksinde İncelemelerde Bulundu
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı, Rize’de yapımı devam eden Rize Afet Kompleksinde incelemelerde bulundu.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Güneysu yolu üzerinde Akarsu Köyü güzergahında 35.000 metrekare arsa üzerinde yapımı devam eden Rize Afet Kompleksi inşaat alanında incelemelerde bulundu ve İl Afet Müdürü Şakir Kurk ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

ak-parti-genel-merkez-teskilat-baskan-yardimcisi-muhammed-avci,-rize’de-yapimi-devam-eden-rize-afet-kompleksinde-incelemelerde-bulundu-(8).jpg

Milletvekili Avcı, burada yaptığı açıklamada, sel ve heyelan bölgesinde yer alan Rize’mizde böyle kapsamlı bir merkezin inşaa edilmesinin çok büyük bir kazanım olduğunu belirterek, “Rize Afet Kompleksi, Rize’mizin yanı sıra Doğu Karadeniz Bölgesine de hizmet verecek olması çok fazla önem arz etmektedir. Afetler doğal olaylardır. Fakat doğru önlemlerle ve eğitimlerle oluşacak etkileri en aza indirgeyebiliriz. Merkezimiz özellikle Afet Acil Yönetim Merkezi, 112 Çağrı Merkezi ve Lojistik Deposuyla yaşanmasını hiç istemesek de gelişen bir doğa olayında en üst seviyede hizmet verecektir. Bizler bölgemiz ve Rize’miz için en iyisinin her zaman takipçisi olacağız” dedi.

ak-parti-genel-merkez-teskilat-baskan-yardimcisi-muhammed-avci,-rize’de-yapimi-devam-eden-rize-afet-kompleksinde-incelemelerde-bulundu-(7).jpg

Rize Afet Kompleksi, afetle ilgili bütün kurumları bir çatı altında toplayacak ülkemizdeki birkaç merkezden bir tanesidir. Bu merkezde İl Afet Müdürlüğü, 112 Çağrı Merkezi, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezleri (GAMER), Afet Acil Yönetim Merkezi, Doğu Karedeniz Bölgesine hizmet verecek Arama Kurtarma Birliği ve Afet durumunda gerekli araç ve gereçleri sevk edecek lojistik depo, garaj binası, ulusal ve uluslararası standartlara uygun dağcılık kulesi ve pisti, trafik eğitim odaları, heyelan, sel eğitim alanları, Kimyasal Tehditler Biyolojik Tehditler Radyolojik Tehditler Nükleer Tehditler (KBRN) eğitim pisti, Yangın eğitim pisti ve Enkaz tatbikat binasından oluşan bir merkez olacaktır. Aynı zamanda bu merkezde halka, okullara, üniversitelere açık Afet farkındalık eğitimleri verilecek.

Avcı ve beraberindekiler ayrıca Rize Merkez Osman Karavin Caddesinde gıda sektöründe yeni hizmete açılan işyerinin açılışını gerçekleştirdi ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

ak-parti-genel-merkez-teskilat-baskan-yardimcisi-muhammed-avci,-rize’de-yapimi-devam-eden-rize-afet-kompleksinde-incelemelerde-bulundu-(6).jpgmuhammed-avci-rizede-(3)-006.jpgmuhammed-avci-rizede-(2)-006.jpgmuhammed-avci-rizede-(1)-006.jpg