Milletvekili Ayar, ÇBİ'de Grevdeki İşçilere Destek Verdi

Milletvekili Ayar, ÇBİ'de Grevdeki İşçilere Destek Verdi
AK Parti Rize Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hikmet Ayar, Çayeli Bakır İşletmelerinde TİS'te mutabakata varılamadı nedeniyle greve giden işçileri ziyaret ederek destekçileri olduğunu söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Türkiye Maden İşçileri Sendikası ve Çayeli Bakır İşletmesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve gitme kararı alan işçilere bir araya geldi.

Milletvekili Ayar’a işçilerle görüşmesinde, Çayeli Belediye Başkanı Atilla Esmen, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve AK Parti Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar eşlik etti.

image-129.jpeg

Grev kararı alan işçileri ziyaret eden Rize Milletvekili Hikmet Ayar; “Aldığınız bu kararın sonucunun hayırlı olmasını arzuluyoruz. Burada olmamız elbette ki sizlere destek anlamındadır. Hukuk sınırları içerisinde, farklı bir mecraya olayı taşımadan yapılan hak arayışları her zaman sonuç vermiştir. Çalışanların isteği haklarının korunması ve daha iyi bir seviyeye çıkarılmasıdır. Bu anlamda yapacağınız tüm çalışmalarda yanınızda olacağız” dedi.

Çayeli Bakır İşletmeleri önünde işçilerle görüşen Ayar, işçilerin grev hakkının anayasal bir hak olduğunu vurguladı. Sendika temsilcileriyle bir araya gelen Ayar, hakların savunulması gerektiğini söyledi. Ayar daha sonra, Çayeli Bakır İşletmeleri temsilcileriyle de görüştü.

image-130.jpeg

image-131.jpeg