Milletvekili Ayar'dan Şehir Hastanesi Açıklaması

Milletvekili Ayar'dan Şehir Hastanesi Açıklaması
Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Rize'de yapılması gündemde olan şehir hastanesi ile ilgili açıklamada bulundu. Ayar, şehir hastanesinin Rize'de kurulmaması halinde ise başka bir ihtimali daha değerlendirdiklerini söyledi.

Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, şehir hastanesi için Sağlık Bakanlığının birçok kriteri göz önüne aldığını ifade ederek, mega bir proje olan şehir hastanesinin bakanlıkça belirlenecek en uygun yere yapılmasının söz konusu olduğunu belirterek, "Rize bürokrasisi ve siyaseti bir araya gelsek şurası olsun desek bile yaptırabileceğimiz bir proje değildir. Bu bir mega projedir Türkiye genelinde yapılan bir projedir. Bunun ayrıntılarında taviz vermeleri mümkün değil. O zaman gerçekçi olmamız lazım." diye konuştu. 

Sağlık alanında Rize'nin Ak Parti  öncesiyle kıyaslanamayacak düzeyde çok iyi durumda olduğunu kaydeden Ayar, şehir hastanesi yer arayışlarında muhtarların hastanenin kendi bölgelerinde kurulması için yaptıkları çalışmaları onaylamadığına vurgu yaparak, "Geldiğimiz şu nokta benim onayladığım bir nokta değil. Şu anda bölgelerimiz arasında 'Bizim orada yapılsın' konusunda bir kulis çalışması başlatılmış. Netice itibariyle bunlardan birinde veya hiç birinde yapılmayabilir. Sağlık Bakanlığının şehir hastanesi formatında yapacağı bir yapılanmada çok daha farklı şeyler istiyor. Merkez istiyor. Ulaşımla ilgili bir takım kriterler istiyor. Havaalanıyla bağlantısından tutunda helikopterin inmesine kadar bütün bu şartlara bakıyor. En maksimum bu şartları oluşturacak yerlerde yapıyorlar şehir hastanelerini. Rize bürokrasisi ve siyaseti bir araya gelsek şurası olsun desek bile yaptırabileceğimiz bir proje değildir. Bu bir mega projedir. Türkiye genelinde yapılan bir projedir. Bunun ayrıntılarında taviz vermeleri mümkün değil. O zaman gerçekçi olmamız lazım. Bu konuşulan yerlerden bir tanesine karşı olduğum anlamı çıkarılmasın. Bu yerlerin hepsi bizimde onay verebileceğimiz yerler. Ama bakanlığın kriterlerinde daha farklı şeylerin arandığını ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla şehir hastanesinin bir yerde yapılmasına karar verilse bile karar verme aşaması  ve yapılması belli bir zamanı alacağı için hatta yapılamama ihtimaline karşın biz bir ihtimali tekrar bakanlıkla görüştük. Devlet hastanesinin de hatta olabiliyorsa bölge hastanesinin de araştırma hastanesi  bünyesinde toplanması, dolayısıyla toplam kapasiteyi sağlık birimlerimizin toptan kullanması sağlık hizmetlerine kalite getirecektir. Bunlar üzerinde bakanlık çalışıyor. “ dedi.