Milletvekili Balta, Gençlerle Referandumu Konuştu

Milletvekili Balta, Gençlerle Referandumu Konuştu
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, gençliğe "çoluk çocuk" diyenlere 16 Nisan'da cevabı vereceklerini söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, gençliğe "çoluk çocuk" diyenlere 16 Nisan'da cevabı vereceklerini söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu'nun da katıldığı toplantıda gençlerle bir araya geldi.

Gençlerle anayasa değişikliği paketi ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oylanacağı 16 Nisan'daki referanduma yönelik çalışmalar hakkında bilgiler veren Milletvekili Balta, "Ben İl Genel Meclisi Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundum. Bu dönem çok güçlü bir liderin siyaset yaptığı döneme denk geldi. Bu açıdan kendimizi şanslı addediyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan başladığımızda Başbakanımızdı ve şimdi Cumhurbaşkanımız. Onun himayesinde birçok zorluğu aşmayı başardık. Sizin önünüzde çok uzun bir gelecek var. Bu gelecek için büyük ve güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Trabzon'un her yerinde çok akıllı bir gençlikle karşılaşıyorum. Bizim gençlerimiz oldukça zeki. Vakfıkebir'de de gençlerimizin dinamizmini görmekten büyük memnuniyet duydum. Bu açıdan hepinizin anayasa paketini iyi analiz etmesini istiyorum. Bizim size inancımız tam. Bizden beklentisi olan insanları mahcup etmemek için çok gayret etmemiz, çok çalışmamız gerekiyor. Biz gençlerimize bugüne kadar hep güvendik. Güvenimizin karşılığını da 15 Temmuz'da siz bize bunu gösterdiniz. Bu ülkenin gençleri gerektiği zaman vatanı için canını bile feda edebilen, vatansever, milletini ve bayrağını seven gençler. Bizim size inancımız tam. Türkiye daha yükselecek, daha güçlenecek, 16 Nisan'da sizlerle birlikte Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü emin adımlarla göstereceğiz" dedi.

"Gençlere "çoluk çocuk" diyenlere 16 Nisan'da gereken cevabı hep birlikte vereceğiz"

Gençlerin 18 maddelik anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili sorularına cevap vererek, anayasa paketinin hazırlanma sürecini ve değişen maddeleri tek tek nedenleriyle açıklayan Milletvekili Balta, özellikle gençleri yakından ilgilendiren seçilme yaşının 18'e indirilmesine yapılan itirazlara vurgu yaptı.

"Muhalefetin bu konuda yaptığı eleştirilere anlam vermek mümkün değil" diyen Balta, "Biz seçilme yaşını 30'dan 25'e indirdik, 59 ülke bugün 18 yaşı seçme ve seçilme yaşı olarak kabul etmişse niye bizim gençlerimiz aynı hakkı kazanmasın? Şu anda 18-25 yaş arası 7,5 milyon gencimiz var, bu 7,5 milyon gencimiz bu seçimlerde hem seçme hem de seçilme hakkına sahip olacak. Biz 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih'in torunlarıyız. Biz sizlere güveniyoruz ve çağ kapatıp çağ açacak gençlerin aranızda olduğunun bilincindeyiz. 15 Temmuz'u hatırlayalım yeniden. İlk önce sokağa fırlayanlar kimlerdi, sizlerdiniz. Eline al bayrağımızı alıp köprüye koşan kimlerdi ? sizlerdiniz. Elinde bayraklarla 18 yaşında şehit olanlar gençlerimizdi. Dolayısıyla sizler bunu çoktan hak ettiniz. Cumhurbaşkanlığı referandumu bir gelecek seçimi. Onun için sizlerin daha çok çalışması gerekiyor. Sizlerin sorumluluğu bizden daha fazla. Çünkü sizin önünüzde daha uzun bir gelecek var. Bu geleceğe sahip çıkmak adına sizlerden büyük bir gayret bekliyoruz. İnşallah siz gençlerin geleceği için, 2023, 2051, 2071 hedeflerimize emin adımlarla yürümek için hep birlikte "Evet" diyeceğiz. Bu gençliği "çoluk çocuk" diye vasıflandıranlara 16 Nisan'da gereken cevabı hep birlikte vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Balta, Gençlerle Referandumu Konuştu

Milletvekili Balta, Gençlerle Referandumu Konuştu

Kaynak:IHA