Milletvekili Karal: 1071’de Anadolu’nun fethiyle başlayan kutlu yol, 30 Ağustos zaferiyle ebedi bağımsızlıkla taçlanmıştır

Milletvekili Karal: 1071’de Anadolu’nun fethiyle başlayan kutlu yol, 30 Ağustos zaferiyle ebedi bağımsızlıkla taçlanmıştır
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu vatan kılma mücadelesinin 30 Ağustos Zaferi’yle taçlandığını belirterek, “Vatan topraklarımızın kurtuluşu ve bağımsızlığı müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Milletvekili Karal, 30 Ağustos Zaferi’nin, Türk milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini aldığını söyledi.

101 yıl önce 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir” emriyle kurtuluşa giden en büyük adımın atıldığını kaydeden Milletvekili Karal, “26 Ağustos 1071’de Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu vatan kılma mücadelemizin asla bitmeyeceğini her fırsatta dünyaya ilan ettik. Ağustos ayındaki zaferler zincirinin son halkası olan 30 Ağustos Zaferi de, kahraman Türk milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak tarihteki yerini almıştır. Kahraman ecdadımızın İstiklal mücadelesini bütün dünyaya haykırarak sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde açtığı altın bir sayfa olmuştur.” diye konuştu.

“MALAZGİRT’TEN 30 AĞUSTOS’A ANADOLU’YU VATAN KILAN TÜM ECDADIMIZA SAYGIYLA…”

Milletvekili Hasan Karal, Büyük Zafer’in, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığın göstergesi ve Cumhuriyet’in kuruluşuna giden yolun mihenk taşı olduğunu belirtti. Karal, mesajında şu ifadelere yer verdi: “26 Ağustos 1071'de kazanılan Malazgirt Zaferi Anadolu'nun kapılarını milletimize açmış, vatan topraklarımızın kurtuluşu ve bağımsızlığı müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi de Anadolu'yu ebedi bağımsızlıkla taçlandırmıştır. Anadolu coğrafyasının kapılarını açarak bu güzel yurdu bizlere vatan kılan Malazgirt Zaferi'nin 952'inci yıldönümünü ve esaretten bağımsızlığa giden zafer yolunu açan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101’inci yılı kutlu olsun. Anadolu’nun fethiyle başlayıp Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan bu kutlu yolun mimarları büyük komutan Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahramanlık destanları yazarak şanlı tarihimizi bizlere emanet eden ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Malazgirt’ten 30 Ağustos’a Anadolu’yu vatan kılan tüm ecdadımıza saygıyla; vatanımız ilelebet payidar olsun.”

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum