Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı 1. Etabı Tamamlandı

Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı 1. Etabı Tamamlandı
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediyesi’nin 10 Numara Projeleri arasında yer alan Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanında 1. Etap çalışmalarının tamamlandığını ve alanın hizmet verecek duruma geldiğini söyledi.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Merkeze bağlı Küçükköy mevkiinde 118 dönüm arazi üzerinde yapılan süren Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanında 1. Etap çalışmalarının tamamlandığını ve alanın hizmet verecek duruma geldiğini söyledi.

Rize Milletvekili Hasan Karal, Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanında beraberinde Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte yaptığı incelemeler sırasında Rizeli olarak çok mutlu bir anı yaşadığını kaydederek, “Rize’de yaşayan hemşehrilerimizin büyük bir çoğunluğu Isırlık mevkiini bilmez. Burayı bilenler için de tırnak içinde söylüyorum. İt çakal yuvası bir alandı daha önce. Burası kendini bilmez insanların nahoş olayları işledikleri bir alan olarak burası biliniyordu. Allah’a hamd olsun  hükümetimiz ve devletimiz sayesinde burası inşallah hem Rizemizin hemde ülkemizin cennet köşelerinden bir tanesi olmaya başladı.” dedi.

Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı düşüncesini ilk olarak 2013 yılı başlarında Rize Valiliğindeki bir toplantıda dile getirdiğinde şehrin önde gelen kişilerince projenin gereksiz ve fuzuli olduğu şeklinde yadırganarak büyük eleştiriler aldığını vurgulayan Milletvekili Karal, “Biz bu düşünceyi ilk önce dile getirdiğimizde yaklaşık 2013 yılının başlarıydı Rize Valiliğindeki bir toplantıda hiç unutmuyorum. Orada Rize’nin önde gelen insanlarından bazıları şahsımı yadırgamışlardı, hiç unutmuyorum. Burada dağın başında böyle bir projeyi sen nasıl düşünürsün? Veya ne gerek var böyle bir şey olması mümkün değil. Orası dağın başı bir yerdir. Kimsenin uğramadığı bir alandır. Böylesine bir düşüncenin hayata geçirilmesi mümkün değildir diyerek bazı arkadaşlar sağolsunlar bizimle istisna etmişlerdi. Ama biz şuna inanmıştık. Rizemizde özellikle mesire alanları konusunda özellikle yaz aylarında insanlarımızın dinlenebilecekleri çoluk çocuğuyla piknik yapabilecek alanları son derec e sınırlı. Dolayısıyla imkanı olan hemşehrilerimiz hafta sonu mangalını kömürünü alan dağın arka tarafına yani İspir Erzurum tarafında doğru gitmeye meyil arz etmişti. Özellikle yaz aylarında rutubetin zirve yaptığı Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında ilimiz sınırları içerisinde rutubetten uzak serin havası ve meşhur Isırlık alanımızı hem değerlendirmek hem de burayı itin kopuğun esaretinden kurtarmak ve turizme açmak amacıyla böyle  bir düşünceyi ön palana çıkardık. Allah’a hamdolsun 1. Etabı şu anda bitti. Burada piknik alanları var, kamelyalar var. Yürüyüş yolları yapılmaya başlandı İnşallah 2. Etabı içinde içerisinde lokantalar, çay bahçelerinin, kır bahçelerinin, bebek bakım evlerinin, mescidinin, tuvalet alanlarının bütün sosyal donatı alanlarının içerisinde barındırılabileceği çok mükemmel bir alana dönüşüyor burası. Şu anda bile hemşehrilerimiz tarafından ziyaret edilebilir. İnşallah 1-1,5 yıl içerisinde burası tamamen hizmet verebilecek duruma gelecek ve artık Rizeli hemşehrilerimiz çoluk çocuğuyla dinlenebilmek piknik yapmak için il dışına çıkmaya gerek duymayacak buraya gelip burada bu imkanlardan faydalanacak, misafirlerini burada ağırlayacaktır. Böylesine mükemmel bir tesisin ilimize kazandırılmasında başta Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu Bey ile Rize Belediyesindeki bir programda projeyi kendisine sunduğumuzda ‘tamam güzel bir proje yapılsın” talimatında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza bütün hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Burası bittiğinde Rizemiz inşallah çok güzel bir projeye sahip olacak.” şeklinde konuştu.

Karal, yeniden düzenlenecek Dağbaşı – Isırlık yolu ile kent ormanına ulaşımın kolaylaşacağını da sözlerine ekledi.