Milletvekili Karal, memleketi Rize’nin Kurtuluş Günü’nü kutladı

Milletvekili Karal, memleketi Rize’nin Kurtuluş Günü’nü kutladı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, memleketi Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında doğup büyüdüğü Rize'nin 2 Mart 1918'de kahramanca bir mücadeleyle işgalden kurtulduğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, bu özel günün Rizeliler için gurur ve özgürlüğün simgesi olduğunu ifade ederek, “9 Mart 1916'da Rus işgaline uğrayan Rize'de atalarımız onurlu bir direniş göstermiş, zorlu koşullara rağmen bağımsızlık ruhlarını asla kaybetmemişlerdir. Kuvayi Milliye ruhuyla işgalcilere karşı topyekûn bir mücadele başlatan Rizeliler, tam 106 yıl önce bugün işgalcileri güzel Rize'mizden atmayı başarmışlardır.” dedi.

“Hemşehrilerimiz ortaya koydukları kahramanlık ve cesaretle tarih sayfalarına adını altın harflerle yazdırmıştır”

Milletvekili Hasan Karal, 106 yıldır kurtuluş coşkusunun gurur ve sevincini yaşadıklarını belirtti. Rize'nin kurtuluşunun Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin önemli bir halkası olduğunu vurgulayan Karal, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletvekili Hasan Karal, 106 yıldır kurtuluş coşkusunun gurur ve sevincini yaşadıklarını belirtti. Rize'nin kurtuluşunun Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin önemli bir halkası olduğunu vurgulayan Karal, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Her karış toprağı gazi, her vatanseveri kahraman olan ülkemizde, Birinci Dünya Savaşı ve Milli Mücadele döneminde pek çok isimsiz kahraman çıkarmıştır. Bağımsızlığımız ve vatanımız için şanlı bir kurtuluş mücadelesi veren aziz milletimiz, İstiklal Savaşımızı başarıyla sonuçlandırmış; yurdumuzun dört bir yanında verilen var oluş mücadelesinde Rizeliler de gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine bir bütün olarak ortaya koydukları kahramanlık ve cesaretle tarih sayfalarına adını altın harflerle yazdırmıştır.” diye konuştu.

Mesajın sonunda Karal, "Biz de ecdadımıza yaraşır şekilde birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edeceğimizi belirtiyor, bu vesileyle Milli Mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız, milletimiz, devletimiz ve mukaddes değerlerimiz uğruna canını ortaya koyan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. Rize'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, kıymetli hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum