Milletvekilinden Yusufeli Barajı Tepkisi

Milletvekilinden Yusufeli Barajı Tepkisi
CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu'ndan Yusufeli Barajı sitemi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, yıllardır Artvin’in Yusufeli Barajı’nın yapılacağının söylendiğini ancak bir türlü belirsizliğin ortadan kalkmadığını belirterek “Bir taraftan Yusufeli Barajı yapıyorsunuz bir taraftan da ne olduğu belli olmayan projelere imza atıyorsunuz” diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP Yusufeli İlçe Kongresi’ne katılan CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, sualtında kalacak ilçe için yapılan yatırımlara tepki gösterdi.

9.20100117194342..jpg

Yusufeli Barajı inşaatının çıkmaz sokağa girdiğini kaydeden Arifağaoğlu “Yap-işlet-devret modeliyle müşteri aranıyor ama müşteri bulunamadı. Barajın yapılacağı ve ilçenin sular altında kalacağı söyleniyor ancak aynı zamanda Yusufeli Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor. Sanayi sitesine ihtiyaç varsa yeni yapılacak Yusufeli ilçesine kurulsun, yapılsın. Şimdi suyun içerisinde kalacak yere sanayi sitesi yapıyorsunuz suyun içerisinde kalacak yere meslek yüksek okulu yapıyorsunuz. Suyun içinde kalacak yerlerde inşaatlar yükseliyor. Bu ülke bizim, bu ülkenin parası hepimizin bu Yusufeli Barajı yapılacak mı yapılacak deniyor. Peki bir taraftan Yusufeli Barajı yapıyorsunuz bir taraftan da ne olduğu belli olmayan projelere imza atıyorsunuz, bu nasıl iştir ? soruyorum” ifadelerini kullandı.

Yazık değil mi bu ülkenin imkanlarına, bu ülkenin parasına” diyen Arifağaoğlu “Para vatandaşın olsun, kimin olursa olsun. Devletin parası vatandaşın parası bu ülke içindir doğru harcanmıyor, yerinde harcanmıyor. Ya bu barajdan vazgeçsinler Yusufeli halkı kurtulsun yada bir an evvel başlasınlar” dedi.