Milletvekilleri Fındıklı'da incelemelerde bulundu

Milletvekilleri Fındıklı'da incelemelerde bulundu
AK Parti Rize milletvekilleri,Fındıklı'da incelemelerde bulundu.

AK Parti Rize milletvekilleri Ali Bayramoğlu ve Lüffi Çırakoğlu, AK Parti İl Başkanı Hasan Karal ile Fındıklı Meslek Yüksek Okulu, halk eğitim merkezi, Fındıklı öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu ve kaymakamlık ile belediyeyi ziyaret etti.

Bayramoğlu, halk eğitim merkezini ziyareti sorasında, Rize genelinde 550 feretiko makinesinin olduğunu belirterek, ''Gelecek seneye kadar makine kapasitesini iki kat artıracağız. Bunun bütçesini Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldık. Bu sayede 3 bin kişiye iş istihdamı sağlamış olacağız'' dedi. 

Bu çalışmanın ardından hammadde temini için çalışma yapacaklarını ifade eden Bayramoğlu, ''Bunun için Rize İl Özel İdaresi, Rize Ticaret Borsası ile Rize Sanayi ve Ticaret Odası'ndan oluşan bir havuz sistemi kurduk. Üreticiyi tüccara teslim etmeyeceğiz. Üretip, üretiklerinin karşılığını alacaklar. Üretilen ürünler konfeksiyon ürünü olarak pazara sunulup satılacak. Elde edilen gelirden üreticinin payına düşen verilecek. Böyle bir mekanizma üzerinde çalışıyoruz'' diye konuştu. 

 Milletvekilleri, daha sonra ilçedeki köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak, muhtarların sorunlarını dinledi.