"Milli Birlik İttifakı Herkese Açıktır"

"Milli Birlik İttifakı Herkese Açıktır"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Milli birlik ittifakı dediğimiz bu ittifakın alanı daraltılmamış, çerçevesi çizilip, kapısı kapatılmamıştır....

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Milli birlik ittifakı dediğimiz bu ittifakın alanı daraltılmamış, çerçevesi çizilip, kapısı kapatılmamıştır. Bunun içerisinde olmak isteyen herkese açıktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamındaki uyum düzenlemelerine yönelik çalışmalar kapsamında AK Parti tarafından oluşturulan Uyum Komisyonu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde toplandı. Yazıcı, yaklaşık 2 saat süren ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamındaki uyum düzenlemelerine yönelik çalışmalar kapsamında oluşturulan Uyum Komisyonu toplantısının ardından açıklamada bulundu. Toplantının verimli geçtiğini belirten Yazıcı, "Bu çalışmaların hem mekanik yönü hem de 16 Nisan 2017'de milletimizin oylamasıyla yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye'ye sağladığı reform yönü var. Reformist bir çalışma olacak. Onun özünde de vesayetçiliği sona erdirecek, bürokraside, devletin hizmet üretiminde engel teşkil edecek mekanizmalar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyum sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecek" diye konuştu.

"BELİRLİ BİR AŞAMAYA GELİNCE KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ"

Verimliliği esas alan bir çalışma yapılacağını vurgulayan Yazıcı, "İleriki günlerde belirli bir aşamaya gelince kamuoyuyla paylaşacağız. Oluşturduğumuz komisyonlar siyasi ekiptir ama bu çalışma Türkiye'nin çalışmasıdır. Hem diğer partilerle, hem sivil toplum kuruluşları ile hem de Türkiye toplumunun sosyal hayatı içerisinde var olan her kişi ve kesimle temas kurmak suretiyle sürdürülecek. Kimden ne destek gelirse onlar değerlendirilecek. Alt komisyon 35 kişiden oluşuyor ama bizim grubumuz 316 kişi. Dolayısıyla grubumuz da bunun içinde. Herkes bu çalışmaya odaklanacak ve en iyi yapılanmayı hedefe koymak suretiyle çalışmaları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"HERKESE AÇIKTIR"

Muhalefet ile bir temasın olup olmadığı yönünde sorulan soru üzerine Yazıcı, "Muhalefet partilerinin içinde 3 Kasım 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterecek olanlar var. Bir önerileri, bakış açıları oluşmuş ise onu da paylaşırlar veya Meclis'e geldiği zaman paylaşırlar. Biz ayrıca bu çalışmayla alakalı bütün partilerle temas kuracağız diye bir şey yok ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 2017 Türkiye'sinin en önemli projesidir. Dolayısıyla bunu sağlayan siyasi yapılardan bir tanesi de MHP'dir. İttifak komisyonu oluşturuldu, AK Parti ile MHP arasında komisyon aracılığıyla somut temas olacak ve temas çerçevesinde uyum çalışmalarına ilişkin öneriler, katılımlar konuşulur. Milli birlik ittifakı dediğimiz bu ittifakın alanı daraltılmamış, çerçevesi çizilip, kapısı kapatılmamıştır. Bunun içerisinde olmak isteyen herkese açıktır. Bu ittifakın alanı Türkiye sınırları kadar geniş, içine de 80 milyonun gireceği kadar derinliği var" şeklinde konuştu.

Kaynak:IHA