Milli Eğitim Bakanlığından Boş Kontenjan Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığından Boş Kontenjan Açıklaması
TEOG kapsamında, yerleştiği liseyi istemeyen öğrenciler için uygulanan nakil işlemlerinin 3.'sü tamamlandı. Türkiye genelindeki liselerde 39 bin 37 boş kontenjan oluştu.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumlarında bu hafta gerçekleştirilen nakil işlemleri ile birlikte Türkiye genelinde 39 bin 37 ilave kontenjan açıldığını duyurdu.

Kontenjanları görmek için tıklayın

NAKİLLER DEVAM EDECEK

Okullar 15 Eylül Pazartesi günü açılacak ancak TEOG nakilleri önümüzdeki hafta da devam edecek. Öğrenciler 15-18 Eylül tarihleri arasında gitmek istedikleri okul için nakil dilekçesi verecek. Bakanlık ise yerleştirme sonuçlarını 19 Eylül Cuma günü açıklayacak.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonrasında yerleştiği liseleri istemeyen öğrencilerin naklini başka okullara aldırmasının ardından 39 bin 37 ilave kontenjan açıldığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Ortaöğretim kurumlarında bu hafta gerçekleştirilen nakil işlemleri ile birlikte Türkiye genelinde 39 bin 037 ilave kontenjan açılmıştır. 3 bin 669 İstanbul´da, 2 bin 067 Ankara´da, bin 357 İzmir´de olmak üzere toplamda 39 bin 037 ilave kontenjan boşalmıştır. Yeni kontenjanlar için nakil başvuruları önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri e-okul üzerinden yapılabilecek” denildi.

Kontenjanları görmek için tıklayın