Milli Hentbolcular Perihan ile Neslihan Sezonu Kapattı

Milli Hentbolcular Perihan ile Neslihan Sezonu Kapattı
Hentbol Bayanlar Süper Lig temsilcilerinden Ardeşen GSK’nın A Milli sporcuları Perihan Topaloğlu Acar ile Neslihan Yakupoğlu sakatlıkları nedeniyle sezonu kapattı.

Hentbolda adeta tarih yazarak gerek Süper Ligde, gerek Türkiye Kupası’nda ve gerekse Avrupa Kupalarında aldığı başarılı sonuçlarla bu sporda Rize’nin adını dünyaya duyuran Ardeşen GSK göze geldi.

2008 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde kurulduktan sonra 4 yıllık 1. Lig serüveninin ardından adını Süper Lige yazdıran ilk taşra takımı olarak hentbolde çığır açan ve geride kalan süreçte Süper Lig 3.’lüğü ile Avrupa’da son 8’e kalarak Çeyrek Final maçı oynama başarısı gösteren Rize’nin Süper Kızları Ardeşen Gençlik ve Spor Kulubü (Ardeşen GSK)’nın A Milli sporcuları takım kaptanı Perihan Topaloğlu Acar ile Neslihan Yakupoğlu, ön çapraz bağlarının kopması nedeniyle sezonu kapattı.  

Hentbol Bayanlar  Süper Lig ve Bayanlar Avrupa Kupa Galipleri Kupasında çıktıkları birbirinden zorlu maçlar sonucunda Süper Ligde ilk 5 takım arasında kendine yer bulan, Avrupa Kupa Galipleri Kupasında ise adını 4. tura yazdırarak son 16’ya kalan Ardeşen GSK'da Milli Sporculardan Neslihan Yakupoğlu, Rize’de İsveç'in Skuru IK takımı ile oynanan Bayanlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 2. tur rövanş maçının hemen başında sakatlanırken; bir diğer Milli sporcumuz Perihan Topaloğlu Acar ise 11 gol kaydettiği ve 29-28 kazanılan deplasmandaki Kastamonu Belediye Spor Kulubü ile oynanan Süper Lig maçından sonra sakatlandı.

Her iki başarılı Milli Sporcumuzun çekilen MR’ında ön çapraz bağlarının koptuğu tespit edildi. Trabzon’da özel bir hastanede ameliyat edilen 2 yıldız sporcumuz da sezonu kapatırken, sporcularımızın play – off maçlarına yetişebilmesinin ihtimal dahilinde olduğu öğrenildi.

Ardeşen GSK, en az bir kupa hedefiyle çıktığı yolda tüm şanssızlıklara ve sakatlıklara rağmen elde ettiği başarılı sonuçlarla Süper Lig ve Avrupa Kupası'nda yoluna emin adımlarla devam ederken, rakiplerinin korkulu rüyası olmaya da devam ediyor.

2 yıldız oyuncusundan sezon sonuna kadar yoksun kalacak olan Süper Kızlar, Ocak ayında başlayacak olan Türkiye Kupası ile 3 kulvarda zorlu bir mücadeleye girecek ve 3 ayrı kulvarda kupa mücadelesine devam edecek. 

Temsilcimiz Ardeşen GSK, Ocak ayı içerisinde ayrıca Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda Rus ekibi Handball Club Lada ile çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.