Milllerimiz iyi oynadı, kazandı, alkışı aldı

Milllerimiz iyi oynadı, kazandı, alkışı aldı
2014 Dünya Kupası elemeleri öncesi Avusturya'nın Leogang bölgesinde kamp yapan A Milli Takımımız, ilk hazırlık maçında Gürcistan'ı 3-1 yenmeyi başardı.

Avusturya'nın Leogang bölgesinde 2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlanan A Milli Futbol Takımı, kamp programı çerçevesindeki ilk sınavını Gürcistan karşısında verdi. Milliler karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

İlk yarıda müthiş ve göza hoş bir futbol ortaya koyan millilerimiz bu yarıyı Hamit ve Nuri'nin golleriyle 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda ilk 15 dakika bocaladık, kötü oynadık v golü yedik. Ancak 70'ten sonra oyunu dengeledik. 81'de Selçuk İnan'ın penaltı golüyle farkı 3'e çıkaran A milli futbol takımımız maçı 3-1 kazanırken, oynadığı futbolla umut verdi.

Gürcistan: 1 Türkiye: 3

STAT: Red Bull Arena'da

HAKEMLER: Markus Hamater, Roland Brandner, Christian Trunner (Avusturya)

GÜRCİSTAN: Giorgi Loria - Ucha Lobjanidze, Guram Kashia, Dato Kvirkvella (dk. 73 Dzalamidze), Amisulashvili - Zurab Khizanishvili, Jaba Kankava, Nikoloz Gelashvili, David Targamadze -  Vladimer Dvalishvili, Aleksander Kobakhidze

TÜRKİYE: Cenk Gönen (dk. 62 Mert Günok)- Serdar Kurtuluş, Ömer Toprak, Egemen, İsmail Köybaşı - Mehmet Topal, Nuri (dk. 57 Arda Turan), Hamit (dk. 70 Caner), Gökhan Töre (dk. 57 Selçuk İnan) - Sercan Sararer, Mustafa Pektemek

GOLLER: Dk. 52 Targamadze / Dk. 12 Hamit Altıntop, dk. 39 Nuri Şahin, dk. 82 Selçuk İnan (pen)

SARI KARTLAR: Ömer Toprak

8. dakikada sol kanattan ceza sahamıza ortalanan serbest vuruşta kaleye yönelen topu Cenk iki hamlede kontrol etti. 10. dakikada soldan Hamit'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Mustafa'nın dokunamadığı top auta çıktı. Mustafa bu pozisyonda penaltı bekledi, hakem devam dedi.

Milli takımımız 12. dakikada nefis bir organizasyona golü buldu. Almanya'nın Fürth takımında oynayan 22 yaşındaki Sercan, soldan nefes ortaladı. Hamit kafayla sol köşeden ağlara gönderdi. 16. dakikda ikinci gole yaklaştık. Hızlı gelişen atakta sağdan Hamit'in yaptığı ortada arka tarafta İsmail'in yaptığı harika vuruş az farkla yandan auta çıktı.

24'te soldan ceza sahamıza yapılan yerden ortayı kontrol eden Gelashvili'ye Ömer şut şansı vermedi.

27'de Ceza sahası dışında iki rakibinden kurtulan Gökhan'ın yerden vuruşunda kaleci gole izin vermedi.

39. dakikada farkı ikiye çıkardık. Soldan İsmail'in yaptığı ortayı Mustafa Pektemek kafayla indirdi. Nuri Şahin'in önüne indirdi. Real Madrid'li futbolcu da yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

44. dakikada bir kez daha etkili geldik. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Sercan'ın nefis vuruşunda kaleci gole izin vermedi.

İlk yarı da 2-0 milli takımımızın üstünlüğü ile sona erdi.

47. dakikada kalemize tehlikeli geldi Gürcüler. Targamadze sol çaprazdan çaprazdan çok sert vurdu, Cenk gole izin vermedi. Ancak 51'de Gürcistan farkı bire indirdi. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Targamadze'nin vuruşu uzak köşeden ağlara gitti. 54'te Gürcistan'ın ceza yayı yanından kazandığı frikikte Amisulashvili'nin vuruşunda Cenk topun karşıladı. Dönen topta Mchelidze'nin vuruşunda Cenk'in suratına çarçap topta top dışarı kornere gitti ve kalemizde bir tehlike daha yaşadık.

Bunu gören teknik direktörümüz Abdullah Avcı erken bir değişikliğe gitti. Nuri, Gökhan ve ve Mustafa Pektemek'i oyundan aldı. Umut Bulut, Arda ve Selçuk İnan oyuna dahil oldu. Kaleci Cenk de başı döndüğü için oyundan çıktı ve Fenerbahçeli Mert Günok oyuna dahil oldu. Böylece milli takımımız 15 dakikalık periyotta 4 değişiklik birden yaptı.

68'de Arda sağ kanattan topla birlikte ceza alanına girmek istedi ancak 3 rakibinin arasından çıkamadı.

74'te yarı alanımızdan iyi paslarla topu rakip yarı alana taşıdıktan sonra Sercan ile sağ kanattan geliştirmek istediğimiz atağı Kashia kesti.

80'de sol kanattan ceza sahasına girip rakibinden kurtulan Arda'nın vuruşunu kaleci kornere çeldi.

81'de penaltı kazandık.. Selçuk'un kullandığı kornerde seken topu kontrol eden Arda'nın sol çaprazdan yaptığı ortayı savunma elle kesinde hakem penaltı noktasını gösterdi. Selçuk topu ağlara gönderip farkı yeniden ikiye çıkardı.

85'te Kobakhidze'nin sağ kanattan yaptığı ortayı Okriashvili içeri çevirdi. Yaşanan karambolde son olarak topa Gürcistanlı oyuncular dokundu top auta gitti.

88'de Gürcistan'ın kullandığı kornerde top ceza alanı dışındaki Okriashvili'ye geldi. Okriashvili'nin etkili vuruşunu Mert aynı güzellikte kornere çeldi. Ve karşılaşma 3-1 sone ererken milli takımımız özellikle ilk yarıdaki muhteşem futbolla beğeni topladı.