Minibüs yaya kaldırımına çıktı:1 ölü, 4 yaralı

Minibüs yaya kaldırımına çıktı:1 ölü, 4 yaralı
Sinop'ta bir servis minibüsünün yayaların bulunduğu kaldırıma çıkması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında kent merkezinden Sakarya Caddesi istikametine seyir halinde olan ve Sinop Devlet Hastanesi'nin personel servisi olduğu belirtilen H.K. (65) yönetimindeki 57 S 065 plakalı minibüs, Fatih Caddesi Sinop İl Özel İdaresi karşısında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağındaki kaldırıma çıktı.

Bu sırada kaldırımda yürüyen yayaların üzerinden geçen minibüs, karşısına çıkan elektrik direğine çarparak durabildi. Bu sırada minibüsün altında kalan ve tatil için Sinop'ta bulunduğu öğrenilen Safiye Yaşar (50), ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Bir anda ortalığın kan gölüne döndüğü kazada minibüsün çarptığı 2'si ağır 4 kişi ise yaralandı.

Yaralanan Satı Ç., Ayşe K. ve Mahir K. ambulanslarla Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden Safiye Yaşar'ın yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi.

Polis tarafından gözaltına alınan minibüs sürücüsü H.K.'nin ilk ifadesinde bir anda gözlerinin karardığını ve yaya kaldırımına çıktığını fark etmediğini söylediği ileri sürüldü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.