Mobbing Uygulandığı Gerekçesiyle RTEÜ'yü YÖK'e Şikayet Etti

Mobbing Uygulandığı Gerekçesiyle RTEÜ'yü YÖK'e Şikayet Etti
3 yıldır RTE Üniversitesinde okutman olarak görev yapan Wendy Kasap, kendisine Üniversite yönetimi tarafından mobbing uygulandığını öne sürerek, YÖK’e şikayet dilekçesi gönderdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 2010 yılından itibaren Okutman olarak görev yapan çifte vatandaş (İngiliz-Türk) Wendy Mary Kasap, Rektörün talimatıyla üniversiteden içeri sokulmadığını öne sürdü.

Eşi Adnan Kasap’la birlikte Üniversite önünde basın açıklaması yapan Wendy Kasap, 2010 yılından beri Üniversitede sözleşmeli statüde okutman olarak görev yaptığını, Hüseyin Karaman’ın Rektör Vekilliğine atanmasının ardından kendisine sürekli olarak mobbing uygulandığını iddia ederek, YÖK’e Cumhurbaşkanı’na ve Başbakan’a şikayet dilekçeleri gönderdiğini bildirdi.

Wendy Mary Kasap’ın eşi Adnan Kasap, Rektör Arif Yılmaz’dan sonra göreve gelen Vekil Rektör Hüseyin Karaman’ın, geldiği günden itibaren eşini hem dini, hem ırki, hem cinsi ayrımcılığa maruz bıraktığını iddia ederek, “Kendisine çeşitli psikolojik baskılar uygulayarak yasadışı yollarla tebligatlar vererek görevden uzaklaştırmaya çalışmıştır ve mobbing uygulamıştır” dedi.

ODASINDAN ATILDI

Son olarak bugün yaşanan olayda, eşinin odasından zorla sandalye ve kitaplıklarının alınmak istendiğini ifade eden Adnan Kasap, Üniversite yönetimine bunun yasadışı olduğunu, hukuki süreç işlediği için bundan sonraki her türlü iletişimi yazılı olarak vermeleri gerektiğini, aksi taktirde hukuki haklarını arayacaklarını belirtmelerine rağmen, Wendy Kasap’ın bugün öğrencileriyle beraber üniversiteye geldiği andan itibaren peşine güvenlik görevlileri takıldığını, kendisi Türkçe bilmediği için, yanındaki öğrenciye Wendy hanımın üniversiteye girişinin yasaklandığını, bu konuyla ilgili olarak genel sekreterle görüşmesi gerektiğini beyan ettiğini söyledi.

Konuyu Genel Sekreterle görüştüklerini, yazılı ve sözlü olarak kendilerine ulaşmış hiçbir tebligat olmadığı halde, güvenlik görevlilerince içeri alınmamasının ve öğrencilerinin yanında küçük düşürülmesinin yasadışı olduğunu Genel Sekretere beyan ettiklerini kaydeden Adnan Kasap, “Bundan önce Üniversite Yönetimine toplam 8 dilekçe verdiklerini, bunların uydurma sebeplerle dikkate alınmadığını ifade etti.

SÖZLEŞMEMİZ VAR

Üniversite yönetiminin, sözleşmenin yenilenmemesine dair geçen yılki (02.11.2012 tarihli) tavsiye kararını esas aldığını ama aynı komisyonun almış olduğu 13.12.2012 tarihli “01.01.2013-31.12.2013 tarihleri arasında 1 yıl süreyle okutman olarak üniversitede çalışması yönündeki kararını hiçe saydığını kaydeden Kasap, “Aynı karardan sonra senato, 21.12.2012 tarihinde aldığı kararla 1 yıl süreyle ücretli sözleşmeli statüde çalıştırılmasının uygun olduğuna karar vermiştir. Vekil Rektör bunu karar değil, tavsiye sayıyor ama öncekini karar sayıyor” diye konuştu.

BAŞDANIŞMANKEN DE MOBBİNG UYGULUYORDU

Vekil Rektör Hüseyin Karaman’ın, Prof.Dr. Arif Yılmaz’ın Rektörlüğü döneminde başdanışmanı olarak görev yaptığını ifade eden Wendy Kasap’ın eşi Adnan Kasap, “Şu anki Vekil Rektör, Arif Hoca’nın başdanışmanıydı. Onun başdanışmanlığı sırasında Sayın Başbakan Avrupalı eğitim sisteminin öneminden ve Avrupalı eğitimcilerin katkılarından söz ettiği bir toplantıya katılmıştı. Bu toplantıya Avrupalı tek eğitim görevlisi olan eşim alınmamıştır. O zamanki başdanışman tarafından kapıdan çevrilmiştir. Bunun kişisel bir olay olduğu o zamanlardan belliydi ama elinde yetki olmadığı için bu tür psikolojik baskılar uyguluyordu. Şimdi yetki sahibi olur olmaz, göreve geldiği günden itibaren önce personel daire başkan vekilliği üzerinden, daha sonra personel daire başkanı üzerinden, ardından hukuk müşavirliği üzerinden çeşitli baskılar yapılmıştır” dedi.

HUKUKEN BECEREMEDİKLERİ İŞİ YASADIŞILIKLA HALLETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Kasap şöyle devam etti: “Hukuken beceremedikleri işi, yasadışı yollarla, kanunlara aykırı hareket ederek halletmeye, mobbing uygulayarak eşimi görevden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bugünkü olay da tamamen yasadışı bir olaydır. Çünkü kendisine ne Kasım ayı kararı tebliğ edilmiştir -ki, 10 gün önceden bildirilme şartı vardır- ne de bugünkü güvenlik görevlisinin üniversiteye girişinin yasaklandığını söylemesi yazılı olarak bildirilmiştir. Kendisine yazılı olarak hiçbir bir bildirim yapılmadan bu şekilde bıktırmaya ve öğrencilerinin yanında, öğretim görevlilerinin içinde aşağılamak ve bu şekilde yıldırmak istiyorlar.”

KATKI SAĞLAMAK İSTEDİ

Eşinin 2005 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlerine eğitim verdiğini, Türkiye’de uzun süre eğitim ve danışmanlık görevlerinde bulunduğunu ve bir eğitim yöntemleri uzmanı olduğunu ifade eden Adnan Kasap, çifte vatandaş olduğu için, akademisyenlerin İngilizce konuşma, yazma ve sunum tekniklerinin gelişimine katkı sağlamak adına okutman olarak çalışmayı kabul ettiğini belirtti.

İLAHİYAT PROFESÖRÜNE YAKIŞIYOR MU?

Çok az konuşabildiği Türkçe ile durumunu anlatan Wendy Kasap ise özetle; “Çok büyük problem var. Vekil rektör çok yanlış konuşuyor. Bir ilahiyat profesörüne yalan konuşmak yakışmaz. Arif Hoca’nın vizyonu vardı, Akademik İngilizce konuşuyordu ve Üniversitede Akademik İngilizceyi geliştirmek istiyordu. Şimdi az-biraz İngilizce hedefleniyor. Hüseyin Karaman İngilizce konuşamıyor, her görüşmemizde tercüman istiyor, bunlar çok yanlış… Biz mücadelemize devam edeceğiz. YÖK üzerinden dilekçelerimizi verdik. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a dilekçelerimizi gönderdik” diye konuştu.

2010 yılından beri Üniversite’de görev yapan Wendy Mary Kasap, buraya hizmet vermeye geldiğini, savaş vermeye gelmediğini ama ne yazık ki, Üniversite’nin yeni yönetiminin kendisine haksızlık yaptığını ve mobbing uyguladığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rektör Karaman'dan Jet Cevap

Haber: Deniz Varlı