Modayla Büyülenen İnsanlar

Modayla Büyülenen İnsanlar
Geçen her yıl biten bir moda akımını, gelen her yeni yıl da yepyeni modelleri ifade ediyor.

İnsanlar çılgınca gözlerini yeniye dikip bu sene ne giyeceğim diye bekliyor. Bu oldukça yoğun bir etkilenmesinin ifadesidir. Her ne kadar modayı takip etmiyorum, yakışanı giyiyorum desek de modanın her birimizi etkileyen, büyüleyen bir yanı bulunmaktadır. Bunu kendi kendimize iç dünyamızda konuşup itiraf edelim. Bu büyülenmenin temel sebebi hepimizin içinde diğerleri tarafından beğenime arzusunun çok güçlü bir şekilde yerleşmiş olmasıdır. Hepimiz bizi dış dünyanın nasıl gördüğüyle ilgilenmekteyiz. Bu bizim moda olanlardan ilgilenmemiz için yeterlidir.

Burada moda dediğimiz şey aslında yaşantımız adına her şeydir. Oturup kalkmamız, yiyip içtiğimiz, giydiklerimiz, saatimiz, küpemiz, parfümümüz ve mobilyalarımız. Her biri bizi ifade eden bizden parçalar olduğu için biz bu parçaları zaman zaman moda olanla, çok kullanılan ve beğenilenle değiştirme ihtiyacı hissediyoruz. Bütün bunların her biri bizim hayatımızın bir parçası ve moda dünyasının da o parçaları süslemeye çalıştığı alanıdır.

Moda artık insanlık adına olmazsa olmaz bir yaşam şeklidir. Bunu olmaması düşünülemez. Yani bu yıl 2017 ilkbahar-yaz kreasyonları yok, yayınlanmayacak diyemeyiz. Bunun olması günümüz insan hayatı adına bir eksiklik oluşturur. Böyle olsaydı Boyner’in yeni sezonun modellerinden oluşturduğu kombinleri internetteki en çok tıklanan sayfalar arasına girmezdi. Online alışveriş sitesine her gün binlerce insan girerek bu ürünlere dakikalarca bakıyor ve bazıları da boyner indirim kuponu kullanarak beğendiklerini normalden daha ucuza alıyor. Muhafazakar giyim sektöründe de durum farklı değil. Alanında en popüler sitelerden biri olan Modanisa’yı örnek verecek olursak orada da yaz sezonu için cıvıl cıvıl modeller sunulmuş. Aynı şekilde modanisa kupon kodu indirimlerini değerlendirenler istediği ürünü ucuza almanın mutluluğunu yaşıyor. Yani bu da modanın dijital sektörü geliştirdiğinin açık bir kanıtı.

Moda Hayatımızın Neresinde?

Moda hayatımızın neresinde sorusu yerine modanın olmadığı nokta var mı hayatımızda demek daha doğru olacaktır. Bu konuda herkes kendi hayatından bir ölçü çıkarabilir. Moda bizim için ne demektir ve neden uymaya çalışmaktayız sorusunun cevabı bizim için modanın hayatımızdaki derecesi demektir. Çoğu zaman insanın kendine yakışanı giymesidir denilir, doğrudur ama bu insanın yeni çıkan modelleri öğrenme ve bilme isteğini yok etmez. Yeni ve trend olanı herkes bir şekilde izler. Bu ürünleri kullananlar ne kadar takdir görüyor bunu merak ederiz. En son kıyafet modellerini kendi üzerimizde hayal ederiz. Çok pahalı bir saat markasının en son çıkan ürününü kesemizi çok çok aşsa bile görmek bakmak isteriz. Sırası gelmişken bu konuda da bir hatırlatma yapalım; eğer beğendiğiniz bir ürün bütçenizi aşıyorsa bu ürünü indirimvekuponu.com sitesindeki indirim kodları ile daha ucuza alabileceğinizi unutmayın.  Bütün bunlar trendleri izlemenin bizim için ne ifade ettiğinin yansımasıdır. Aslında moda insanların içindeki yeniliğe ve farklı olmaya karşı duyulan aşırı bağlılığı kullanmanın adı. Her insanda olan bu duyguyu modacılar hayatımıza yansıtarak bize kolaylık sağlıyorlar.