Mourinho: Galatasaray'a saygı duyuyoruz ama

Mourinho: Galatasaray'a saygı duyuyoruz ama
Real Madrid'in teknik direktörü Jose Mourinho, Galatasaray maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, Galatasaray maçı öncesinde Fransız futbolcusu Raphael Varane ile basın toplantısı düzenledi.

İşte Portekizli teknik adamın o açıklamaları...

Kadromuzda iki tane 9 numaramız var. Hangisini oynatacağımı henüz bilmiyorum. Higuain Manchester United maçında çok iyi bir iş çıkarttı. Ama ben santrforlarımın gol atmasından çok oyuna katılmalarını istiyorum." dedi.

Rakibimize saygı duyuyoruz. Ama hedeflerimize ilerlemek zorundayız. Rakibimiz de kazanmak istiyor. "Galatasaray çok tecrübeli ve büyük bir teknik direktöre sahip. Bu boyutlara geldiğimiz de takımını kazanmak için en iyi şekilde hazırlayacaktır. O benim arkadaşım.

Galatasaray'da Drogba, Sneijder ve Burak Yılmaz gibi üç tane çok önemli oyuncu var. Bu isimleri artık herkes tanıyor. Yorum yapmak gereksiz."

"Biz finale çıkmak istiyoruz. Bu yüzden Galatasaray karşısında mutlaka dikkatli olmak zorundayız. Bizim geleceğimiz aşamasından bu maç çok önemli. Biz Galatasaray'ı elemek ve bir adım daha ileri gitmek istiyoruz."

Iker Casillas'ın durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Mourinho, " Çalışmalarını sürdürüyor. Hazır olunca forma şansı bulacaktır."

"Geçen yıl daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Yarı finali penaltılarla kaybetmiştik. Bu sezon oralara gelebilecekmiyiz göreceğiz. Takımının 7 maçtır arka arkaya gol yemesi ile ilgili bir soruyu da cevaplandıran Mourinho, "Birinci kalecimizin sakat olduğu dönemde ikinci kalecimiz çok iyi işler çıkartıyor. Ama beni sürekli olarak oyuncu tercihlerim nedeniyle eleştiriyorsunuz.  Bu tür yorumlara karşı tarafsız olmam mümkün değil.

"Taraftarlarla aramın kötü olduğu konusunda bir şey söylemek istiyorum. Takımı desteklemek isterseniz stada gelirsiniz. Desteklemekeyecekseniz gelmezsiniz. Bizim her oyuncumuz sahaya oynamak ve kazanmak için çıkıyor. Asıl önemli olan bu." ifadelerini kullandı.

Statta Galatasaray seyiricisi olması bizi etkilemez. Ama İstanbul'da durumlar değişebilrir.Ben Galatasaray'a karşı hiç oynamadım. Ama onları tanıyorum. Onların tüm güçlerini ortaya koyacağınızı biliyorum. Galatasaray büyük bir ekip. Daha önce İngiltere ve İtalya'da oynamış çok önemli oyuncuları var. Ama en önemlisi başlarında çok önemli bir teknik direktör var. Biz karşı kazanmak isteyeceklerdir. Bu duruma saygı duyuyoruz. Biz yarın kendimizi İstanbul'a rahat götürecek bir skor elde etmek istiyoruz."

"Biz Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak ve ligi bize yakışan bir yerde bitirmek istiyoruz. Çünkü asıl önemli olan her zaman Real Madrid'dir."

RAPHAEL VARANE'IN AÇIKLAMALARI

Kendimi çok iyi hissediyorum ve daha da gelişeceğimi düşünüyorum. Biz yarın önemli bir zafer elde etmek istiyoruz. Ben Galatasaray'ın bize karşı oynamaktan korkacağını düşünmüyorum. Bize saldıracaklarını düşünüyorum. Biz de saldıracağız. Ama biz de saldıracağız.

Burak Yılmaz'ın çok hızlı ve fizik kapasitesi yüksek bir oyuncu olarak biliyoruz. Ona dikkat etmek zorundayız. Yaşına rağmen sahaya çıkınca heycan duymadığını belirten oyuncu, "Sahaya çıktığım zaman yaşın önemi yok." ifadelerini kullandı.