Mourinho: Galatasaray'a seneye başarılar

Mourinho: Galatasaray'a seneye başarılar
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, 3-0 kazandıkları Galatasaray karşılaşması sonrası açıklamalarda bulundu.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, 3-0 kazandıkları UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in elinden geleni yaptığına inandığını söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mourinho, maça erken golle başladıklarını ve daha sonra farkı açarak rahat bir oyun ortaya koyduklarını kaydederek, "Erken bir gol atınca bu bize rahatlık verdi. Rakibimiz de değişiklik yapmak zorunda kaldı. Rakibimize saygı duyuyoruz. Bunu ciddi olarak söylüyorum. Tabii taraftarlara da... Turu geçecek sonucu aldığımızı düşünüyorum. Bugünkü mücadeleyi ikinci maçta da sürdürmemiz gerekiyor. Onları nasıl durdurabileceğimizi biliyorduk. Drogba ve Sneijder'in şu anda oldukça üzgün olduklarını biliyorum. Ligde Fenerbahçe ile aralarında 4 puan fark var. Haftasonu da önemli bir maçları var. Seneye yeniden Şampiyonlar Ligi'nde olmak adına onlara başarılar diliyorum." dedi.

MOURİNHO: “GALATASARAY CESUR OYNADI”

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho karşılaşma sonrası yaptığı basın açıklamasında, Galatasaray’ın tehlikeli kontra ataklar yaptığını kaydederek, “Şu anda içinde bulunduğumuz seviyenin çok önemli olduğunu ve goller atmamız gerektiğini biliyordu oyuncularımız. Oldukça alçak gönüllü bir futbol oynadık başlarda. Oldukça dikkatli futbol oynadık. Higuain ve Benzema golleri atınca da daha rahat bir sonuç aldık tabii ki. Ben çıkardıkları oyundan memnunum” dedi.

Fatih Terim’in penaltı ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Portekizli teknik adam, “Bu penaltı pozisyonlarını benim o mesafeden görmem zor. Fatih kendi düşüncelerini söylüyordur” diye konuştu.

Mourinho, Galatasaray’ın cesur oynadığını belirterek, “Çok erken gol attığınızda maç çok daha rahat gitmeye başlar sizin için. Terim’in bir mantalitesi ve sistemi var. O kendi karakteristikleri var. O oyuncularının üzerine kurulmuş bir oyunu var. Bazen kafanızda kurduğunuz oyun sahada değişik sonuçlar alabilirsiniz, değiştirmek zorunda kalabilirsiniz ama Eboue ile oynadı. Riera ile oynadı. Onlar ileriye gittiler. Burak Yılmaz oldukça çaba gösterdi. Varane ile Ramos’u oldukça zorladı. İyi bir sonuç almak için elinden gelen her şeyi yaptı sayın Terim” diye konuştu.

Portekizli teknik adam tur şanslarının sorulması üzerin de şunları söyledi: “Elbette iyi bir sonuç aldık ama sonuna kadar da son düdüğe kadar bir şey söylemek istemem. Futbolseverler bugünkü oyundan hoşlanmışlardır. Her tur atlayışımızda daha üzerine koyduğumuzu görüyorsunuz. Daha iyi futbol oynadığımızı görüyorsunuz. Şu andaki duruma bakarsak yarı finallere çıkacağız gibi görünüyor.”

Mourinho, Ramos ve Alonso’nun kartlarının gereksiz olduğunu kaydederek, İstanbul’daki maç için oyuncularının oynayamayacak olmasının kötü olduğunu söyledi.

Portekizli teknik adam, Galatasaray’ın Türkiye’nin en iyi takımı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:Galatasaray, oyunundaki değişiklik Real Madrid ile Kayseri arasındaki fark neyse onunla ölçülebilir. Kayseri’de Galatasaray oyunu domine etti. Maç boyunca hakimdi. Galatasaray muhtemelen Türkiye’nin en iyi ekibi. Güçlü ekibi. Orada da onlar erken bir gol attılar. Başarılı oldular. Oyunu hakim götürdüler. Burada da Galatasaray, iyi sonuç alabilmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Türklerin mantalitesini, bakış açısını, fatih terimin anlayışını felsefesini tanıyan bir insan olarak, bu sonucun onlar için üzücü olduğunu anlayabiliyorum ama onlar elinden geleni yaptılar.”