MSN Dünya Genelinden Kaldırılıyor

MSN Dünya Genelinden Kaldırılıyor
Microsoft, Windows Live Messenger hizmetini, Çin hariç dünya genelinde kullanımdan kaldırıyor. İşte MSN için son tarih...

Microsoft, yayınladığı bildiriyle beraber Live Messenger'ın kapanacağını hatırlattı ve kullanıcıları Skype'a geçme konusunda uyardı.

Microsoft, 8 Nisan 2013 tarihinden itibaren mevcut Windows Live Messenger hizmetini, Çin hariç dünya genelinde kullanımdan kaldırılacağını ve Messenger ile Skype'ın özelliklerini bir araya getireceğini daha önce açıklamıştı.

Messenger'ın kullanımdan kaldırılması, birkaç haftalık bir sürece yayılacak. 8 Nisan'dan itibaren ise kullanıcıların Skype güncellemelerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Microsoft'un kullanıcılara yolladığı uyarı mektubu

Microsoft, Windows Live Messenger kullanıcıları ile paylaştığı bilgilendirme mektubunda, Skype'a geçiş süreci ile ilgili önemli bilgilere yer verdi. Messenger kullanıcılarının listelerinde yer alan kişilerle sohbet etmeye devam edebilmesi için Skype'a güncelleme süreci başladı.

Kullanıcılar, Microsoft hesabı ile (Messenger'da oturum açmak için kullanılan ID) oturum açtığında tüm kişilerini Skype listesinde de görebiliyor. Önceden olduğu gibi anlık ileti göndermek ve görüntülü sohbet etmek de elbette Skype ile mümkün. Cep telefonu ve tabletlerde Skype ile iletişim halinde kalmanın avantajları yeni dönemde kullanıcıları bekliyor.

Skype ile yeni tanışan kullanıcılar için uygulanacak adımlar oldukça basit. Skype'ın en son sürümünü edinen ve Microsoft hesabı ile Skype'ta oturum açan kullanıcılar, Messenger kişilerine Skype'tan erişebilecek. Hali hazırda Skype'ı olan kullanıcılar içinse yine Skype'ın en son sürümüne güncelleme ve Microsoft hesabıyla oturum açma işlemlerinin ardından, var olan Skype hesabının Microsoft hesabıyla birleştirilmesi gerekiyor. Bu şekilde hem Messenger hem de önceki Skype kişilerine Skype'tan erişim mümkün olacak.