Mübaşirlerin Yeni Kıyafetleri Görücüye Çıktı

Mübaşirlerin Yeni Kıyafetleri Görücüye Çıktı
Adalet Bakanlığı, adliyede görevli kadın ve erkek mübaşirlerin kıyafetlerini yeniledi.

Adalet Bakanlığı, adliyede görevli kadın ve erkek mübaşirlerin kıyafetlerini yeniledi.

Ankara Adalet Sarayında çalışan mübaşirlerin yeni kıyafetleri görücüye çıktı. Cezaevinde mahkumlar tarafından hazırlanan kıyafetler lacivert ceket, lacivert pantolon, beyaz gömlek üzerine kırmızı kravat olarak tasarlandı. Yakalarında ise Adalet Bakanlığına ait amblemler bulunan kıyafetlerin kol düğmeleri ise adaletin sembolü olarak bilinen terazilerden oluşuyor.

Yeni kıyafetler ile ilgili bilgi veren Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hakim İsmail Ulukul, "Mübaşirlerimizin kıyafetleri Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ'ın ve Müsteşarımız Kenan İpek ve İş Yurtları Daire Başkanımızın öngörüleri ile cezaevlerinde üretimine başlanıldı. Elbiseler Bursa Cezaevinde, gömlekler ve kravatlar Sinop Cezaevinde, ayakkabılarda Ayaş Cezaevinde üretildi. Toplam 5 bin adet üretildi. Bursa ve Ankara başta olmak üzere tüm vilayetlerimizdeki mübaşirlerimize elbiselerin dağıtımına başlandı. Geçen hafta itibari ile mübaşirlerimizin tamamına elbiselerini dağıttık. Şuan kullanılmakta. Vatandaşın duruşma salonlarında ilk karşılaştığı mübaşirlerdir. Bu anlamda mübaşirlerin nezih, temiz, modern bir kıyafetle insanları karşılamış olmaları tabi ki yargıya olan güveni daha da arttıracaktır diye inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Tasarım yapılırken mübaşirlerin görüşlerinin alındığının altını çizen Ulukul, "İş Yurtları Daire Başkanlığı tarafından bu tasarımlar yapıldı, üretildi ve şuan dağıtıldı. Mübaşirler adına emeği geçen tüm yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni kıyafetleri şık, zarif, güzel olduğunu söyleyen Mübaşir İzzet Güler ise, "Herkes aynı kıyafeti giyecek" dedi. Vatandaşların tepkisine de değinen Güler, "İlk olduğu için şaşkınlar" diye konuştu.

(Zeynep Babacan/İHA)

Kaynak:IHA