"Mucize arayışı içerisindeyiz"

"Mucize arayışı içerisindeyiz"
A Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim ve Burak Yılmaz, kritik Romanya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Fatih Terim ve oyunculardan Burak Yılmaz Romanya ile oynanacak Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçı öncesinde basın toplantısında konuştu.

"ONLARIN DEĞİL, BİZİM NE YAPACAĞIMIZ ÖNEMLİ"

İlk olarak sözü alan Burak Yılmaz, "Yarınki maçın önemini biliyoruz. Bunun için mücadele vereceğiz. Bütün maçlarımızı kazansak da başarının geleceğinden emin olmadığımız ortamda hocamıza, halkımıza bu mücadeleyi borçlu olduğumuzu düşünüyoruz. Bizler başarmak için son topa kadar mücadelemizi vereceğiz. Biz kesinlikle kaybetmekten korkmuyoruz. Kaybedecek de bir şeyimiz yok. İnşallah kazanacağız. Romanya kaliteli bir takım. Ama onların değil, bizim ne yapacağımız önemli. Türkiye bu maçları hocamızla çok oynamış bir takım." ifadelerini kullandı.

"MESAJ YA YERİNE ULAŞMADI, YA DA..."

Fatih Terim ise basına oldukça sert mesajlar göndererek konuşmasına başladı ve şu şekilde devam etti, "Bir ricada bulunmak istiyorum. Şu an tabii ki kimleri için bir şey ifade etmese de umuda yürüyoruz. Hatta mucize için emek sarf ettiğimz bir dönemde olduğumuzu ifade etmiştim. Konuşarak dedikodu yaparak ya da yorum yağtığığını düşünerek konuşmaktansa, imkanı olan statta yoksa ekran bşaında dua etmesini isteniştim. Anladığım kadarıyla mesaj ya yerine ulaşmadı ya da farklı bir şekilde ulaştı. Olayı netleştireyim müsaade ederseniz. Böyle bir açıklamada yarar duyuyorum."

"DEDİKODUCULARDAN UZAK DURUN"

"Birincisi Türk spor kamuoyuna yönelik, lütfen ama lütfen tahminleri bilgiymiş gibi sunan, hatta bunun için olmayan kanıtlar sunan yorumcu ya da  dedikoduculardan uzak durun. Haber alıyorum, öğrenmek istiyorum ya da öğreniyorum sanıp büyük bir yanılgıya düşmeyin. Dahası böyle bir durumda hayal kırıklığı ile karşılaşabilirsiniz.  Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki sizden ricam benim söylediğim tiplere inanmayın. Medya yöneticilerine söylüyorum. Kanallarında futbolu bildiğini sananlar size prim getiriyor olabilir."

"İŞİ GÜCÜ OLMAYANLAR BU POZİSYONLARI İŞGAL EDİYOR"

Uzun vadede kanallarınıza zarar veren insanları ya uzaklaştırın ya da yanınızda ek işler verin. Çünkü işi gücü olmayan insanlar bu pozisyonları işgal ediyor. Hak etmedikleri yerlerinden dolayı ve dahası insanları kandırabilecekleri bir ortam bulduklarından bir fırsat doğuyor.

"SANILMASIN Kİ ELEŞTİRİYE AÇIK DEĞİLİZ"

"Sanılmasın ki eleştiriye açık değiliz. Bilgi ile harmanlanmış fikirlere açığız. Kapıları kapamadık, aksine beni tanıyanlar iyi bilir ki, ben burada hiç olmadığı kadar açığım. Ama S.O.S vermeye başladık. Onun için böyle bir öneride bulunmak istedim. Maça 24, 48 saat var, oyuncularımıza tesir etmesin. Hak etmediğimiz bir şekilde, vicdansızca bir yaklaşımı ne benim ülkem ne de oyuncular hak etmiyor. Şimdilik bu kadar."

"SON YILLARIN EN İYİ ROMANYA'SI"

"Maça gelecek olursak, bir mucize arayışı içerisindeyiz. Yarın Romanya'nın bizi yenmesi veya berabere kalması halinde ne olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ancak iki şeyimiz çok net. Oyuncularımıza anlatıyoruz. Hata yapmaktan ve yenilmekten korkmamaları. Zaten kaybedeğimizi kaybetmişiz. Çıkıp oynayacağız. Rumen milli takımı son yılların en iyi 'Romanya'sı. Macaristan'a karşı çok iyi bir futbol oynadı. Böyle bir seyirciye karşı işimiz kolay değil."

Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Piturca'nın kendisi hakkında yaptığı yoruma ise Fatih Terim, esprili bir değerlendirmeyle karşılık verdi.

"ÖNCE ROMANYA'YI YENELİM, GERİSİNE BAKARIZ"

"Ben onu şöyle düzelteyim, arayı da bulayım. Meslektaşımın soylediği çok da yanlış değil. Estonya ile dışarıda Hollanda ile içeride oynayacağız. İşimiz hiç de kolay değil demek istemiş, bu bir gerçek ama önce Romanya'yı yenelim sonrasında gerisine bakarız. İşimiz daha kolaylaşır. Böylece ben de sorulara yanıt vermiş olurum. Buradan Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü'nü de tebrik etmek isterim. İyi bir takım yaratmış, kendisine yarınki maçta başarılar dilerim."

"SON ANTRENMANDA SORUN OLMAZSA TAM KADRO"

"Romanya'nın gruptaki hakkını veriyoruz. Bizden avantajlı olduklarını biliyoruz. Sadece galibiyet değil, beraberlik bile Romanya'ya yetebilir. Biz de erkenden Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başlamış oluruz. Andorra maçından sonra ishal ya da grip olan 7 veya 8 oyuncumuzdan hiçbiri bu durumdan şikayet haline bile getirmedi. Hiçbiri görevden kaçmıyor. Sadece Gökhan Gönül ve Arda dünkü idmana çıkamadı. Bugünkü idman için ise 'Katılacak mısınız' gibisinden bir oru sordurtmadılar bile. Türk Milli Takımı bu maçlardan zevk alan, kaybetme korkusunu kazanma arzusuna dönüştüren bir milli takım haline gelecek ve herkes bunu görecek. Gruba baktığımız zaman biz kazanmaktan yana bir şansımız olmamış, genelde kaybetmişiz. Kötü bir gruba denk gelmişiz. Neredeyse hakikaten bir mucizeye ihtiyaç var. Dolayısıyla oyuncularımın çekineceği bir şey yok. Çok şükür, bugün son antrenmanda bir sakatlık problemi ile karşılaşmazsak maçta tam kadro olacağız. Şu an için takımda kimse herhangi bir şikayette bulunmuyor. Sağlık heyetimiz de her şeyi halletti zaten."

OLİMPİYAT ADAYLIĞI SORUSUNA TERİM'İN YANITI

"Açıkçası o gece televizyon başında olanlardan biri de bendim. Ben de ümitliydim. Ekranları başında olanlar spikerlere darılmış olabilir ama onlar da kötü haber dahi aktarırken kendi yorumlarını da katarak işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Hepimiz beklentilerimizin peşine düştük o atmmosferde ama ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizden de görev istediler, komiteyle görüştük. Belki adaylığı alamadık ama kazandığımız şeyler mutlaka olmuştur. Neden kaybettiğimizi, neden alamadığımızı 5-6 kişi arasında konuşsak daha rahat ifade edebiliriz ama ülkemiz olarak bunun nedenlerini idrak edebilmeliyiz. İstanbul'a çok yakışırdı, bu kanaatteydim ama olamadı. Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza ve İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat'a yapmış olduklarından dolayı ülkem ve kendim adıma teşekkür ederim."

A MİLLİ BASKETBOL TAKIMINA SAHİP ÇIKTI

"12 Dev Adamımız bize çok başarı kazandırdı. Bu başarıların bir kısmında da takımın başında Tanjevic, federasyonun başında ise Turgay Demirel vardı. Bir şampiyonada böyle kötü sonuçlar alındı diye çocuklarımıza bir şey diyecek halimiz yok. Böyle oldu diye onlara kızmak yerine yeni başarılara yelken açmamız lazım. Bu ülkeye basketbolu bu çocuklar sevdirdi, hepimizi destek vermek amacıtyla salonlara çekmeyi başardı. Son şampiyona da ilginç bir turnuva. Son zamanlarda sporun her dalında herkes herkese yenilebiliyor. Sporun her dalında, hele bunu içinde top da varsa her şey olabilir demektir. Ufağı büyüğü fark etmiyor. Basket topundan tenis topuna kadar sonuç değişmiyor. Milli basketbolcularımız geçmişte başarmış oldukları ve bizlere yaşattıkları gururla benim kalbimde."

"YENİ LAFLAR ÜRETMENİN TAM ZAMANI"

"Gerekli olanın ne olduğu sadece futbol olarak değil, spor olarak gerekli olanın ne olduğunu, nasıl elde etmemzi gerektiğini biliyoruz. Sadece bir araya gelmeli, paylaşmalı ve teorileri pratiğe dönüştürmeliyiz. 1993'te A Milli Futbol Takımı'nın başına geçtiğimde düzenlediğim basın toplantısında verdiğim ilk beyanat şu oldu: 'Bir tek kelimeyi kullanmayacağım, o da "Sabır". 1923'ten beri 70 senedir sabretmişiz zaten.' 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gidemezsek bırakırız dedik, çok şükür gittik. Artık hem tecrübeliyiz, hem de imkanlarımız var. Dolayısıyla olayları tek bir şampiyonaya odaklı bir başarı ya da başarısızlık olarak algılamamak gerekiyor. 'Yeniden yapılanma' kelimesini duymaktan sıkıldım. Yeniden yapılanmayı dizayn etme olarak değiştirelim. Artık bilgimiz ve fikrimiz var. Sesli olarak paylaşabilmeli, bir araya gelebilmeli, birbirimize tahammül edebilmeli ve toleranslı olabilmeliyiz. Sportif kalkınmanın gereklerini yerine getirmeliyiz. Yoksa ben size burada '2014 Dünya Kupası'na gideriz' diyebilirim. Ama 'Romanya'yı deplasmanda yendikten sonra, Estonya'yı da orada, Hollanda'yı ise kendi evimizde yenip gruptan çıkarız' demek çözüm olmuyor. Başımıza gelenleri çok çabuk unutuyoruz dolayısıyla artık yeni laflar üretmenin tam zamanıdır."

"HAGI, POPESCU BENİM AİLEMİN BİR PARÇASI"

"Maça vatandaşlarımızın geleceğini düşünüyorum. Bükreş ve Romanya bize hiç yabancı değil. Rumen vatandaşlarından da çok dostumuz var. O kadar yakınımız var. Hagi ile gelir gelmez görüştüm, Popescu akşam gelecek. Onlar benim hayatımdaki 2 önemli insan. Filipescu da, Ilie de öyle. Galatasaray için de önemli. Onları her gördüğümde çok mutlu oluyorum. Onlar sadece büyük oyuncular değil, aynı zamanda önemli insanlar. Onlar benim ailemin parçası gibi. Sevgi, saygı, dostluk her zaman devam edecektir. Bu güzel ilişki her zaman devam edecektir."