Mucize Değil, Yatak Bekliyorlar

Mucize Değil, Yatak Bekliyorlar
Rize Sağlık Müdürlüğünden hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunuldu. İşte o çağrı:

Rize Sağlık Müdürlüğü, evde sağlık hizmeti alan hastaları için hayırsever vatandaşlardan destek bekliyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen evde sağlık hizmetleri uygulamaları kapsamında hastalara tıbbi hizmetin yanında ihtiyaç duyulan cihaz ve malzemelerin karşılanması konusunda da destek verdiklerini söyledi.

Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde yürütülen uygulamanın Rize'de başarılı bir şekilde devam etmekte olduğunu söyleyen Tepe, şöyle devam etti: Sağlık hizmetinin yanında hastaların en çok ihtiyaç duyduğu malzeme ayarlanabilir hasta karyolalarıdır. Çünkü bu karyolalar yatağa bağımlı hastaların yatak yaralarının önlenmesinden beslenme durumunda rahat ettirilmesine kadar birçok kolaylık sağlamaktadır. Şu ana kadar 145 yatalak hastanın karyola ihtiyacı karşılanmıştır.

yatalak-hasta-1.jpg

Ancak Müdürlük olarak bizlerin direkt bu karyolaları firmalardan satın alıp hastalara veremiyoruz. 82. Yıl Devlet Hastanesi yeni yapılan Rize Devlet Hastanesine taşınırken, yine Pazar ve Ardeşen Devlet Hastaneleri Kaçkar Devlet Hastanesine taşınırken geride kalan karyolaların tümünü tutanak ile ihtiyaç sahibi hastalara dağıttık. İhtiyacı biten hastalarımızın geri verdiği karyolaları sırada bekleyen hastalara veriyoruz. Karyolaları kullanan hastalarımızın ve yakınlarının bu hizmetten büyük memnuniyet duydukları görüyoruz” dedi.

-Mucize değil, yatak bekliyorlar

Bu konuda destek bekleyen birçok hastalarının daha olduğunu belirten Tepe; “Onlar yaşamlarının geri kalan kısmını yatakta geçirecekler, bizden bekledikleri mucize değil yalnızca bedenlerinin rahat etmesini sağlayacak bir karyoladır. Bu uygulamamıza destek amacıyla ilimizde hayırsever vatandaşlarımızı ve özel kuruluşlarımızı destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

0464. 214 93 21 VE 444 38 33'TEN İRTİBATA GEÇEBİLİRSİNİZ

Bağışta bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine ait 0464 214 93 21 444 38 33 Nolu telefonla irtibata geçebilirler. Vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.