Müezzinoğlu: Normal doğumu teşvik edeceğiz

Müezzinoğlu: Normal doğumu teşvik edeceğiz
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de sezaryen ve normal doğum oranları konusunda ciddi sıkıntı olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  "Sezeryanla doğumu değil normal doğumu teşvik edeceğiz. Normal doğum için kamuoyu oluşturmak, anne ve babalara bu durumun sıkıntılarını anlatmak gerekiyor." dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu makamında ziyaret etti. Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'in
her iki doğumdan birinin sezeryanla yapıldığını, bu tür doğum konusunda gelin noktanın ciddi bir sıkıntı olduğunu hatırlatması üzerine Bakan Müezzinoğlu açıklamalarda bulundu.

Müezzinoğlu, Türkiye'de sezaryen ve normal doğum oranları konusunda ciddi sıkıntı olduğunu belirterek, "Sezeryanla doğumu değil normal doğumu teşvik edeceğiz. Normal doğum için kamuoyu oluşturmak, anne ve babalara bu durumun sıkıntılarını anlatmak gerekiyor. Normal bir doğumda doktor 12 saat bağlanıyor. Sezeryanla doğum herkesin kolayına geliyor. Sistemi doğru kurmak, toplumsal psikolojiyi iyi oluşturmak gerekiyor. Bu durumu 5-6 ayda aşmamız mümkün gözükmüyor. 5-10 yılda ancak toparlayabiliriz." dedi.

"VATANDAŞ, HEKİME RAHAT ULAŞABİLİYOR"

Vatandaşın hekimlere çok rahat ulaştığını da ifade eden Müezzinoğlu, şunları ifade etti: "Sağlık hizmetleri 24 saat kesintisiz olarak yapılmaktadır. 24 Saat kesintisiz hizmet vermek kolay bir olay değildir. Gecenin ikisinde, bayramda, seyranda hekimi buluyorsunuz. Bu hizmeti verenlerin yüzde 90'ında sabır vardır, şefkat vardır. Bunu topluma iyi anlatmamız gerekiyor. Sağlık çalışanları 12-14 saat çalışıyor. Arada çay içeceksiniz, şakalaşacaksınız. Bu stres atmak anlamına geliyor. Tam bu sırada insanlar sizi görüyor ve diyorlar ki, (hasta varken çay, kahve içiyorlar) diyorlar. Unutulmamalıdır ki, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin bedelini yine toplum ödeyecektir."

Ziyarete Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Nevzat Pakdil, Sayman Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Genel Sekreter Yardımcısı Nuri Uslu, Yönetim Kurulu Üyeleri Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Disiplin Krulu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer, Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Mehmet Özyol ve Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas hazır bulundu.