Müftü Çakmakçı: Kur’an kurslarımızda gençlerimizi ecdada layık bir ruhla yetiştirme gayretindeyiz

Müftü Çakmakçı: Kur’an kurslarımızda gençlerimizi ecdada layık bir ruhla yetiştirme gayretindeyiz
Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, kentte 145 Kur'an kursunda 5 bin 511 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan eğitim-öğretim programları ülke genelinde ilgiyle karşılanıyor. Bu kapsamda Rize'de faaliyet gösteren Kur’an kurslarında özenle uygulanan programlar ile öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alarak güzel ahlak sahibi olmaları amaçlanıyor. İlde yürütülen Kur'an kursu eğitimlerine dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, il genelindeki 145 Kur'an kursunda toplam 5 bin 511 öğrencinin eğitim-öğretime devam ettiğini ifade ederek "Kur’an kurslarımızda gençlerimizi ecdada layık bir ruhla yetiştirme gayretindeyiz." dedi.

Müftü Çakmakçı, Kur’an kurslarında temelden başlayan Kur’an eğitimi ve hafızlık eğitimi ile birlikte; itikat, ibadet, ahlak, siyer gibi derslerin verildiğini, pilot olarak belirlenen kurslarımızda Kur’an’ı Anlama Temel Öğretim Programı uygulandığını ve bu eğitimlerin yanında da açık liseye devam eden öğrencilerin bulunduğunu söyledi.

Çakmakçı, öğrencilerin motivasyonlarını artırmak amacıyla ders dışı dini, kültürel, eğitsel, sosyal ve sportif etkinliklerin düzenlendiğini, bu durumun da öğrenciler üzerinde olumlu sonuçlar gösterdiğini ifade etti.

Kurslardaki etkinlik ve faaliyetlerden söz eden Çakmakçı, "Kur’an kursu öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını artırmak maksadıyla kurs ziyaretleri gerçekleştirerek öğrencilerle bir araya geliyor, hasbihal ediyoruz. Meslek tercihi ve kariyer planlamasında öğrencilere ışık tutmak, yön göstermek ve örnek olmak maksadıyla ‘Kariyer Günleri’ adıyla buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Sistemli ve planlı bir şekilde çalışmalarını sağlamak, özgüven, iletişim, beceri konularında gelişimlerine katkı sağlamak, milli ve manevi değerlerini tanıyıp sahip çıkmak amacıyla ‘Değerler Eğitimi’ adıyla eğitimler veriyoruz. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla zaman zaman kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyor, özellikle gençlikle alakalı kitapları okuyup mütalaa ediyoruz. Özel günlerde, mübarek gün ve gecelerde Kur’an kurslarımızda bizzat öğrencilerimizin hazırlayıp sundukları programlar icra ediliyor. Öğrencilerin bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek; ülkemizin milli, manevi, sosyal, kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak amacıyla Çanakkale, Bursa, Gaziantep gibi illerimize kültür gezileri düzenliyoruz. Ebru gibi sanat etkinlikleri düzenliyor, zaman zaman sinema etkinliği gerçekleştiriyor, Ramazan ayında iftar sofralarında bir araya geliyoruz. Öğrencilerimizle fakülte ziyaretleri gerçekleştiriyor, idealleri konusunda Diyanet Genç Ofisimizde bir araya gelerek değerlendirmede bulunuyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çakmakçı, "Kur'an kurslarımızı ve eğitim yuvalarımızı daha da artırma, ilim, irfan, bilgi ve hikmetle kendisini her zaman geliştiren bir nesil yetiştirme gayretindeyiz. Rabbim gayretlerimizi zayi eylemesin. Kur’an kurslarımızı yaptıranların bütün geçmişlerini yad etsin. Kurslarımızda eğitim gören genç kardeşlerimizin Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde yetişmesini, ailelerine ve milletine hayırlı evlatlar olarak yetişmelerini nasip eylesin." diye konuştu.

rize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-1.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-2.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-3.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-4.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-5.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-6.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-7.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-8.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-9.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-10.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-11.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-12.jpgrize-il-muftusu-naci-cakmakci-il-genelindeki-145-kuran-kursunda-toplam-5-bin-511-ogrencinin-egitim-ogretime-devam-ettigini-soyledi-13.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum