Müftü Doğan Açıkladı Yaz Kursları Sona Erdi

Müftü Doğan Açıkladı Yaz Kursları Sona Erdi
Bilgili ve ahlaklı bir nesile kavuşmanın yolunun Kur'an Kurslarında öğrenilen sağlam ve kaliteli bilgilerle mümkün olacağını belirten Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Rize'de düzenlenen Yaz Kuran Kurslarının sona erdiğini açıkladı.

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, 18 Haziran'da başlayan yaz Kuran kurslarının sona erdiğini belirterek, kurslara katılan yaklaşık 8 bin 590 öğrenciye, 533 öğretici tarafından eğitim verildiğini vurguladı.

Doğan, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde öğrencilere Kuran-ı Kerim ve dini bilgilerin yanında çeşitli etkinliklere katılma fırsatı da sunulduğunu ifade ederek, tatil havasında geçen kurslara sıkılmadan katılımların sağlandığını ve bu sayede arkadaşlık ve dostlukların pekiştirildiğini belirtti.

yusuf-dogan-rize-il-muftusu.jpg

En değerli varlıkların öğrenciler olduğuna dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti: ''Bilgili ve ahlaklı bir nesile kavuşmanın yolu, bu kurslarımızda öğrenilen sağlam ve kaliteli bilgilerle mümkün olacaktır. Dolayısıyla iki ayla sınırlı olan yaz Kuran kurslarına her geçen gün talep arttı. Kurslarda öğrencilere dini bilgilerini vermek için emek veren ve katılım programları yaparak öğrencilere belge ve hediye verilmesini sağlayan din görevlilerine teşekkür ediyorum. Çocukların din eğitimlerini en verimli bir şekilde almaları hususunda çaba gösteren anne ve babalar, öğrenilen bilgilerin unutulmaması konusunda duyarlı olmalılar.''