Müftü Doğan'dan Kandil Mesajı

Müftü Doğan'dan Kandil Mesajı
Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, bu gecenin Berat kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayıımladı. Müftü Doğan, mesajında şunları kaydetti:

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, yayımladığı kandil mesajında, mübarek gün ve gecelerin; kararan gönüllere rahmet pınarlarının aktığı, Nûr-i İlâhinin hayatımızı aydınlattığı, duaların, niyazların makbul olduğu zamanlar olduğunu kaydederek, "Bu zamanlardan biri de Şa’ban ayının 15. gecesi olan Berat Kandilidir." dedi.

Doğan mesajında şunları kaydetti: Hızla akıp giden ömür içerisinde böylesine mübarek  geceye bir kez daha eriştirip bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a ne kadar hamd-ü sena etsek azdır. Her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerife yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandili, bizlere manevi bir nefes aldırma, kendimize dönme, tefekkür etme, kendimizi sorgulama, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar.

Bu geceyi Kutlu Nebi (sav) şöyle tanıtır bizlere:

“Şa’ban ayının yarısı gelince (Berat Kandili); gecesini namazla gündüzünü oruçla geçiriniz. Zira Hz. Allah, güneşin batmasıyla o gece dünya semasına tecelli eder ve sabaha kadar şöyle der:

Yok mu benden af dileyen, onu affedeyim,

Yok mu benden rızık isteyen, ona rızık vereyim,

Yok mu benden derman isteyen, derdine afiyet vereyim,

Yok mu şunu isteyen yok mu bunu isteyen….

Değerli kardeşlerim!

Bu rahmet ve mağfiret gecelerini en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Günahlarımız, hatalarımız, yanlışlarımız için gözyaşı dökerek Rabbimizin rahmetini istemeliyiz. Kim bilir belki bir daha Berat kutlayamayabiliriz. Öyleyse gelin bu gece beratımızı alalım, Rahmet ayı Ramazana bu beratla girelim. İki Cihan Güneşi’nin (sav) duasıyla ellerimizi açıp, iki damla gözyaşı akıtıp hep beraber Yüce Yaratıcının Rahmet ummanına açılalım.

“Ya Rabbi! Azabından affına sığınıyor, gazabından rızana iltica ediyoruz. Senden yine sana sığınıyoruz. Hiç bir senayı, senin nefsine olan senaya denk saymıyoruz.” diyerek bu gecede Rabbimizden kurtuluş fermanımızı talep edelim.

Birlik, beraberlik, barış ve huzura şiddetle ihtiyacın olduğu şu son günlerde, bu gece hürmetine dargınlar barışmalı, küskünler konuşmalı, yüzler birbirine gülümsemeli, çatık kaşlar düzelmeli, yumruk eller çözülmeli, kalplerdeki buzlar erimeli, eller kenetlenmeli, beraberce güzelliklere yürünmelidir.

Bu vesileyle tüm kardeşlerimin kandilini kutluyor, bu gecenin başta İslam alemi ve Rizeli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, inanan gönüller olarak İlahi beraate erenlerden olmayı Cenab-ı Haktan ümit ve niyaz ediyorum.