Müftü Serenli'den Ramazan Mesajı

Müftü Serenli'den Ramazan Mesajı
Rahmet, mağfiret ve bereket dolu, ibadetlerin mükâfatlarının sınırsız olarak verildiği Ramazan Ayının başlamış olması dolayısıyla Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, bir mesaj yayımladı.

Rize İl Müftüsü İlyas Serenli yayınladığı mesajında "Rahmet, mağfiret ve bereket dolu, ibadetlerin mükâfatlarının sınırsız olarak verildiği, manevi derecesi çok yüksek, kazancı pek büyük olan mübarek Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz." dedi.

Müftü Serenli mesajında şunları kaydetti: İslâm dininin vazgeçilmez prensibi olan samimiyet ve gösterişten uzak oluş, en iyi oruç ibadetinde kendini gösterir. Bu niteliği ile oruç bir irade, sorumluluk, sabır ve samimiyet eğitimidir.

Bu ay; huzuru, açın halinden anlamayı, sabretmeyi, şükür etmeyi, hamd etmeyi, dini duygularımızı daha yoğun bir şekilde hissetmeyi, hoşgörüyü, eş-dost-akraba ilişkilerindeki sıcaklığı, nefsimize hâkim olmayı bize öğretir.

Bu ay Kur’an ayıdır. Ramazan ayına kıymet veren olaylardan biri de yüce kitabımız Kur’an’ın bu ayda Sevgili Peygamberimize indirilmeye başlanmasıdır. Peygamberimiz ve ashabı Kur’an’ı en çok bu ayda okurlar, cömertliği en çok bu ayda gösterirler ve ibadeti en çok bu ayda yaparlardı.

Öyleyse bizler de Ramazan ayında camilerimizi olduğu gibi evlerimizi de Kur’an tilâvetiyle süsleyelim. Elimizden geldiğince ibadete, hayır ve hasenata ağırlık verelim.

Bu yıl Başkanlığımızın belirlemiş olduğu Ramazan ayı temasının “Ramazan ve Komşuluk” olması hasebiyle, komşularımızın sevinç ve üzüntülerine ortak olalım. İftar soframızı onlarla paylaşarak komşuluğumuzu pekiştirelim. 

Bu ayda yapacağımız iyilik ve ibadetlerle Allah’ın rızasını kazanarak kendimizi affettirme fırsatını kaçırmayalım.

Bu duygularla başta Rizeli kardeşlerim olmak üzere din görevlilerimizin ve bütün Müslümanların Ramazan ayını tebrik ediyor,  hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.