Müftü Yusuf Karali'den Sandıkçı'ya Ahde Vefa Örneği

Müftü Yusuf Karali'den Sandıkçı'ya Ahde Vefa Örneği
Rize İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof.Dr.S.Kemal Sandıkçı'nın emekliye ayrılacak olması dolayısıyla onuruna yapımında büyük gayreti olan Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde bir program düzenlendi.

Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi, kurulmasında öncülük eden isimlerden nisan ayında emekliye ayrılacak olan Prof. Dr. Kemal Sandıkçı ile Merhum Muhtar Sabri Topaloğlu'na ahde vefa örneği gösterdi. Prof. Dr. Kemal Sandıkçı'nın emekliye ayrılacak olması dolayısıyla düzenlenen veda programında Eğitim Merkezi tarafından Konferans Salonuna Merhum Muhtar Sabri Topaloğlu ve Eğitim Merkezi Kütüphanesine ise Prof. Dr. S. Kemal Sandıkçı'nın adının verildiği açıklandı.

Programa Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın yanısıra nisan ayında emekliye ayrılacak olan Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr .Hüseyin Kahraman, Müsiad Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin ve İlçe Müftüleri, Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mevlana Karali ve Yönetim Kurulu üyeleri, daire amirleri ve mahalle halkı katıldı.

muftu-yusuf-karali-den-vefa-ornegi-3.jpg

Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Aşere Takrib Kursiyeri Mustafa Türüt’ün Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin’in açılış konuşması ile devam etti. Bilgin konuşmasında, Rize’mize hizmet eden ve Eğitim Merkezinin oluşumundan kuruluşuna kadar emeği olan değerli hocamıza yakışır bir şekilde veda etmek ve Hocamızı eğitim gören öğrencilerle son bir kez buluşturmak, aynı zamanda kısa bir zaman önce eğitim merkezimizin inşaatının başlangıcından inşaatın tamamlanmasına kadar var gücüyle çalışan Dağbaşı Mahallesi Muhtarı Sabri Topaloğlu’nu anma için program düzenlediklerini ifade ederek, "İlimize veda eden, kendini il'e adamış değerli hocamıza bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum." dedi.

Buruk bir sevinç yaşadıklarını söyleyen İl Müftüsü Yusuf Doğan ise, baki kalan, gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Rize'deki dini Mübin’i İslam’ın yaşatılması noktasında vermiş olduğu mücadeleden dolayı hocamıza teşekkür ediyoruz. İmam hatipler ve ilahiyat fakülteleri bizim alt yapımız. Onlara minnet borçluyuz. 20 yılını hizmete adamış ilim adamı Kemal Sandıkçı hocamıza bundan sonraki hayatında güzel günler diliyoruz." dedi.

Program, Eğitim Merkezi inşaatının temelinden günümüze geliş hikayesininin konu edinildiği slayt gösterisinin ardından Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mevlana Karali'nin teşekkür konuşması ile devam etti.

muftu-yusuf-karali-den-vefa-ornegi-1.jpg

Karali konuşmasında 3 yılda tamamlanan inşaatın her metre karesinde bir alın teri olan ve kısa zaman önce aramızdan ayrılan mahallemizin muhtarı Sabri Topaloğlu'nu rahmetle andıklarını ifade ederek, "Memuriyetinin 20 yılını İlimize hizmet ederek geçiren hocamız Kemal Sandıkçı'ya ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza Eğitim Merkezi inşaatına vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Onuruna veda programı düzenlenen Prof. Dr. Kemal Sandıkçı ise burada yaptığı konuşmada Rize ile bağlarının atalarından beri geldiğini belirtti. 46 yıllık devlet memurluğunun 36 yılının üniversite, 20 yılının ise Rize'de geçtiğini, bu yörenin insanı olarak yöremize güzel hizmetlere tabi olmanın  boynumuzun borcu olduğunu ifade eden Sandıkçı, herkesin öğündüğü bir Eğitim Merkezine sahip olduklarını ve bu merkeze destek olunması gerektiğini kaydetti.

Program sonunda Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Dernek Yönetimleri tarafından prof. Dr. Kemal Sandıkçı'ya plaket takdim edilirken, Eğitim Merkezi tarafından Konferans Salonuna Merhum Muhtar Sabri Topaloğlu ve Eğitim Merkezi Kütüphanesine de Prof. Dr. S.Kemal Sandıkçı'nın adı verilerek jest yapıldı.

muftu-yusuf-karali-den-vefa-ornegi-2.jpg