Müftüden Ezan Açıklaması

Müftüden Ezan Açıklaması
Rize'de yaklaşık 5 ay önce Zeki Müren şarkısının merkezi sistemle ezan okunan Rize'deki cami hoparlörlerinden yayınlanmasının ardından dün akşam polis telsizinin merkezi...

Rize'de yaklaşık 5 ay önce Zeki Müren şarkısının merkezi sistemle ezan okunan Rize'deki cami hoparlörlerinden yayınlanmasının ardından dün akşam polis telsizinin merkezi sistem hoparlörlerine karışması ve okunan ezanla birlikte polis telsizinden yapılan anonsların merkezi sistem hoparlörlerinden duyulmasının ardından Rize İl Müftüsü açıklama yaptı.

olay53 duyurdu Rize İl Müftülüğü harekete geçiyor

olay53 haber sitenizin daha önceki Zeki Müren şarkılarının merkezi sistem hoparlörlerinden yayımlanmasını kamuoyuna duyurmasından sonra Rize'de merkezi sistemle ezan okunması tepki çekmişti. Yine olay53'ün dün akşamki merkezi sistem rezaletini de kamuoyuna duyurmasının ardından Rize İl Müftüsü İlyas Serenli "gerekli incelemeyi başlatacağız" dedi.

MÜFTÜ SERENLİ: İNCELEME BAŞLATACAĞIZ

İl Müftüsü İlyas Serenli, yaptığı açıklamada, yatsı ezanını kendisinin de dinlediğini belirterek, ''Merkez Sahil Cami'sinde ezanı dinledim. Benim dinlediğim alanda böyle bir karışıklık yaşanmadı. Bu konuda bana ulaşan bir şikayet de henüz yok. Ayrıca bir camide duyulurken diğerinde duyulmaması söz konusu olacağını tahmin etmiyorum. Ses duyulan caminin hoparlörlerinden kaynaklanan bir bozukluk olabilir. Gerekli incelemeyi yapacağız'' dedi.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ BİZDE KONUYU ARAŞTIRACAĞIZ

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş da, polis telsiz konuşma frekanslarının bir başka sisteme sarkmasının mümkün olamayacağını belirterek konuyu araştıracaklarını söyledi.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/rizede-2.-ezan-vakasi-16961.htm