Müftünün Çilesi Bitiyor, Rize Emniyet Müdürlüğü’nün Otopark Sorunu Çözülüyor

Müftünün Çilesi Bitiyor, Rize Emniyet Müdürlüğü’nün Otopark Sorunu Çözülüyor
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının otopark sıkıntısı ile ilgili olarak bina arkasındaki alanın kamulaştırılacağını altının emniyet otoparkı, üstünün yeşil alan olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, beraberinde İl Başkan Yardımcıları Tanıtım ve Medya Başkanı Reşit Hapeloğlu, Dış İlişkiler Başkanı Kamil Bakır, Sosyal Politikalar Başkanı Reşit Karavin, Yerel Yönetimler Başkanı Fatih Mehmet Köse, İl Genel Sekreteri Elif Küçükmustafa ile İl Yönetim Kurul Üyesi ve Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Hamza Meral ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yakamoz Restaurant'taki toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İl Başkanı Alim, Müftü Mahallesinde hizmet veren Rize İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında otopark sıkıntısı yaşandığından ve emniyete ait araçların karayolunun her iki yönüne park yaptığından trafikte sıkıntı oluşturduğundan İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının başka bir yere taşınıp taşınmayacağı yönündeki soruya, Emniyet Müdürlüğü için yeni yer arama ile ilgili bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, otopark için emniyet müdürlüğü arkasındaki İmam Hatip Lisesi önündeki alanın kamulaştırılacağını ve altının emniyet otoparkı, üstünün ise yeşil alan olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.

İl Başkanı Alim, soruya şöyle cevap verdi: “Burası ile ilgili şöyle bir çözümümüz olacak inşallah. Karadeniz Sahil Yolu üzerinden batçık şeklinde yapılacak geçişle ileriye doğru Müftü Mahallesine Mataracı Kur’an Kursu’nun hemen arkası Atatürk Müzesinin hemen arka tarafında bir kavşak var. O kavşağın olduğu yere bir bağlantı yolu yapılacak. Emniyet Müdürlüğü ile İmam Hatip Lisesi arasında bir alan var. Bu alanın kamulaştırılması ile alakalı bir çalışmamız var. İnşallah oradaki çalışma 1-2 haftada tamamlanacak. Kamulaştırma tamamlanınca oranın üstünde güzel bir yeşil alan yapacağız ki mahallelerimizin hemen hepsinde yeşil alana ihtiyacımız var fazla önem veriyoruz vermemiz de gerekiyor. Onun yan tarafında okulun altında geniş bir alan var. Bu alan kapalı otopark olarak emniyet müdürlüğüne tahsis edilebilecek bir alan. Orayı emniyet müdürlüğüne kapalı, güvenliğini güzel sağlayabilecek bir şekilde tahsis ettiğimiz zaman inşallah oradaki otopark sorununu çözeceğiz.”

ishak-alim-013.jpghamza-meral-ishak-alim-resit-hapeloglu-2-001.jpg