Muğla’da Ay-yıldızlı ‘Demokrasi Nöbeti’

Muğla’da Ay-yıldızlı ‘Demokrasi Nöbeti’
Bir grup Fethullahçı terör örgütü mensubu askerin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Marmaris'te halka "Sokağa çıkın" çağrısını yapmasının...

Bir grup Fethullahçı terör örgütü mensubu askerin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Marmaris'te halka "Sokağa çıkın" çağrısını yapmasının ardından Türkiye'nin her bölgesinde başlayan "Demokrasi nöbeti" Muğla'da da vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile her gece demokrasi nöbetini gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürüyor.

Muğla Cumhuriyet Meydanında meydanındaki Demokrasi nöbetinde konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Namık Açıkgöz, "Alınları, elleri, gözleri öpülesi demokrasi kahramanları, iş makinalarına, biber gazına ve plastik mermiye karşı değil; gerçek mermilere, tanklara, toplara ve uçaklara karşı direnen kahramanlar! FETÖ'cü terörist darbe'yi bir gecede, gece karanlığına gömen kahramanlar. 15 Temmuz gecesi tarih yazdınız. Prag 1968'de Ruslara, Tiananmen 1989'da Çin Komünist Partisine direnenlerden daha şanlı bir direniş sergilediniz ve bu direnişinizle, FETÖ'cü uşakların uçakları iman dolu göğsünüze çarptı; darmadağın oldu. İkide bir kazan kaldırarak Osmanlının başına bela olan "Yeniçeriler" vardı; bizde de 27 Mayıs 1960'tan beri darbeciliğe soyunan "Bizim çocuklar" yani "Yeniçarliler" var. Osmanlı, yeniçerileri Vak'a-i hayriye ile tarihe gömdü siz de 15 Temmuz gecesi ikinci Vak'a-i hayriye ile FETÖ'cü Yeniçarlileri tarihe gömdünüz. 27 Mayısçılar 12 Eylülcüler, darbe anında Meclisi kapattı ama bu FETÖ'cü alçaklar Meclisi bombaladı. Senin milli iradeni bombaladı, senin düşünceni bombaladı, senin ruhunu bombaladı. Kıymetli demokrasi nöbetçileri! Terörist darbecilere karşı kazanan meydanlardır. Kazanan sizsiniz. Kazanan demokrasidir.

1 haftadır meydanlardasınız. Sadece darbeci FETÖ'cülere karşı direnmek

için meydanlardasınız ve hiç bir çapullama yapmadınız. Yakıp yıkmadınız. Çünkü siz yıkmak için değil, hep yapmak için "Ya Allah, Bismillah" dediniz. Terörist darbecilerin amacı darbe yapıp iktidarı ele geçirmek değil, iç savaş çıkarmaktı. Türkiye'yi Irak ve Suriye'ye çevirmek istiyorlardı. Buna Başkomutan Hükümet ve demokrasi ve milli irade sevdalıları sizler izin vermediniz. İzin vermeyerek tarih yazdınız. Kardeşlerim, direniş sürüyor. Ölüm emri Allah'tan, direniş emri başkomutandan. Artık 27 Mayıstaki, 12 Eylüldeki halk yok; 15 Temmuz 20016'da yepyeni bir millet doğdu. Direnen, direnen, direnen ve hep direnecek olan bir millet" dedi.

Muğla’da Ay-yıldızlı ‘Demokrasi Nöbeti’

Muğla’da Ay-yıldızlı ‘Demokrasi Nöbeti’

Kaynak:IHA