Muharrem Ayının İlk Orucu Yarın Tutulacak

Muharrem Ayının İlk Orucu Yarın Tutulacak
Muharrem ayının ilk günü yarın başlıyor ve ilk oruç ise yine yarın tutulmaya başlanacak.

Muharrem ayının ilk günü yarın başlıyor ve ilk oruç ise yine yarın tutulmaya başlanacak. Ramazan ayında Beşiktaş'ta iftar çadırları kuran ve binlerce vatandaşı ağırlayan Beşiktaş Belediyesi de yarın Beşiktaş Cemevi'nde Muharrem iftarı verecek.

Alevi vatandaşların matem günleri olan ve Kerbela'daki şehitlerin yasının tutulduğu Muharrem ayı yarın başlıyor. Beşiktaş Belediyesi, 12 gün boyunca Beşiktaş Cemevi'nde Alevi vatandaşlara iftar verecek. Yarın saat 18.40'da kazanlar kaynayacak, birliğin ve kardeşliğin mesajlarının verildiği sofralar kurulacak.

ALEVİ DEDELERİN DE KATILACAĞI İFTARDA İLK LOKMALAR DAĞITILACAK

Muharrem ayının ilk gününde, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı İlker Uygun, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve farklı dinlerin önderleri Beşiktaş Cemevi'nde buluşarak oruçlarını birlikte açacak.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; cemevlerinin ibadethane sayılmasının önemine değinirken bugüne kadar üç ayrı cemevi yapımına katkı sağladığını ve bundan sonra da bu konudaki desteklerinin sürdüreceğini ifade etti.

Muharrem Ayının İlk Orucu Yarın Tutulacak

Muharrem Ayının İlk Orucu Yarın Tutulacak

Kaynak:IHA