Muharrem İnce ’Memleket Hareketi" İçin ’Dede Ocağı’ Rize’de

Muharrem İnce ’Memleket Hareketi" İçin ’Dede Ocağı’ Rize’de
Muharrem İnce, başlattığı "Memleket Hareketi" kapsamında bugün dedesinin memleketi olan Rize'ye geldi.

Sivas'tan başlattığı "Bin Günde Memleket Hareketi" programı kapsamında kente gelen İnce, ilk olarak Pazar ilçesinde esnafı ziyaret etti. İnce, daha sonra şehir merkezindeki Cumhuriyet ve Osman Karavin caddelerinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Ziyaretleri sırasında bazı vatandaşlarla fotoğraf çektiren İnce, çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

Türkiye'yi karış karış gezdiğini ifade eden İnce, "Daha öncede söylemiştim, Türkiye'nin bereketi, memleket hareketi demiştik. Kadrodaki arkadaşlarımla beraber Türkiye'yi dolaşıyoruz. Sorunları yerinde görmek istiyoruz. Sorunlara çözüm üretmek istiyoruz. Türkiye'de halk iktidardan da memnun değil, muhalefetten de memnun değil. Biz bir üçüncü yoluz. Üçüncü yol olarak Türkiye'yi karış karış gezeceğiz." dedi.

İnce, bir gazetecinin, "Dedenizin insanları sizi nasıl karşıladı?" sorusu üzerine şunları kaydetti: "Karadeniz insanı zaten sevecendir ve yakındır. Benim anneannem ve dedem de buralı. Dedemin insanlarının halini ve hatırını sormaya geldim. Zaten çoğu da biliyor dedemin buralı olduğunu. Dertleşiyoruz, sokakta sohbet ediyoruz. Bugün kısmetimizde peynir emek, köfte ekmek yoktu. Kısmetimizde Çayeli kuru fasulyesi vardı. Bugün 15 gün sonra karnımız iyice bir doydu."

Öte yandan özel bir işletmede oturan vatandaşın telefonla konuştuğunu gören İnce, kadına "Muharrem incenin selamı var de" dedi. Kadın karşısındakine söyledi fakat telefonun ucundaki yakını ona inanmadı. Bunun üzerine İnce devreye girerek telefonla kendisi konuştu. İnce telefonun ucundaki vatandaşa "Burası benim dedemin memleketi. Dedemin memleketine geldim" ifadelerini kullandı.

muharrem-ince,-baslattigi-memleket-hareketi-kapsaminda-bugun-dedesinin-memleketi-olan-rizeye-geldi..jpg