Muharrem İnce Rize'de Coştu

Muharrem İnce Rize'de Coştu
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Rize Milletvekili Adaylarına destek vermek için geldiği Rize'de hükümete çay ve Çaykur üzerinden yüklendi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Rize'de çay destekleme primine 4 yıldır zam yapılmaıdğını ifade ederek, Cumhurbaşkanını, Başbakanı, Belediyeyi, İl Genel Meclisini AKP'ye vermişsiniz. Hepsini neden onlara veriyorsunuz, bir tane de bu uşağa verin" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Trabzon ve Rize adaylarına destek vermek için bugün geldiği Doğu Karadeniz Bölgesinde büyük bir coşku gördüğünü, bu coşkunun CHP iktidarının işareti olduğunu söyledi.

Sabah Trabzon'da seçim çalışmalarına katılan İnce, öğleden sonra Rize'nin Çayeli ilçesinde seçim çalışması yapan CHP Rize Milletvekili adayları Kenan Bıyık, Tahsin Ocaklı ve Candan Eyüboğlu'na destek verdi. Sağanak yağmur altında otobüsün üzerinden kısa bir konuşma yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, daha sonra Rize Merkez İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

CHP iktidarında Karadeniz insanının yüzünün güleceğini, haksızlıklara hukuksuzluklara son verileceğini söyleyen İnce, emeklinin, işçinin, köylünün, esnafın sıkıntılarının CHP iktidarında giderileceğini belirtti.

muharrem-ince-rizede-costu4.jpg

"IMF'YE BORÇ VERİYORSUN YA, BİZ BORÇ VERMEYECEĞİZ, EMEKLİYE İKRAMİYE VERECEĞİZ"

"Dedemin insanları, hepinizi sevgiyle selamlıyorum" diye söze başlayan İnce, "Türkiye'de 11 milyon emekli var, Rize'de 45 bin emekli var. Genel Başkanımız 'emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında iki maaş ikramiye vereceğiz' dedi, kıyamet koptu; 'parayı nereden bulacaksın?' Konuşmanın başında parayı nereden bulacaksın diye soruyor, konuşmanın sonunda da 'biz IMF'ye bile borç veriyoruz' diyor. Rize'deki 45 bin emekli vatandaşımız şunu çok iyi bilsin ki, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Ramazan ve Kurban Bayramını bayram gibi geçirecekler, onlara bayram yaşatacağız." şeklinde konuştu.

muharrem-ince-rizede-costu-3.jpg

SPOR KENT TABELASI ÇAKMA TABELA!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, konuşmasına şöyle devam etti:"Spor Kenti Rize diye bir tabela gördüm. Şaşırdım, acaba ben mi yanlış biliyorum diye. Arkadaşlara sordum; amatör spor kulüplerinin top oynayacağı bir saha var mı Rize'de? Yok. Nasıl oluyor bu? Amatör spor kulüpleri için bir saha yok ama 'Spor Kenti Rize!' O tabela çakma bir tabela o zaman. CHP'nin iktidarında merak etmeyin dedemin memleketinde biz onları yapacağız."

muharrem-ince-rizede-costu2.jpg

"DESTEKLEME PRİMİNE 1 KURUŞ ZAM VERMEDİLER"

"4 senedir destekleme primi 12 kuruş, 1 kuruş zam gelmemiş; nasıl oluyor bu? Belediye Meclisini AKP'ye vermişsiniz, İl Genel Meclisini AKP'ye vermişsiniz, belediye başkanlarını AKP'ye vermişsiniz, başbakanı AKP'ye vermişsiniz, Cumhurbaşkanını AKP'ye vermişsiniz; 4 senedir destekleme primine 1 kuruş zam alamamışsınız, yazık değil mi? Hepsini neden onlara veriyorsunuz, bir tane de bu uşağa verin. Çayda kota var, 750 kilo toplayacaksın, Çaykur 350 kilosunu alacak, gerisi özel sektöre gidecek. Yani, 1.50'ye satacağınız çayı özel sektöre 0.80-1.10'a özele vereceksiniz. Bunu biraz da siz yapıyorsunuz, destek oluyorsunuz bu politikalara. Gelin bu makus talihi birlikte kıralım, bunu değiştirelim."

muharrem-ince-rizede-costu1.jpg

"CHP İKTİDARINDA YAKALANAN KAÇAK ÇAY İMHA EDİLECEK"

"Böyle kilosu 4 bin liradan beyaz çay içmeye benzemez bu. CHP'nin sözüdür; bizim iktidarımızda nerede kaçak çay görürsek imha edeceğiz. Bu, CHP'nin sözüdür. 1937'de Türkiye'nin ilk çay fabrikasını Rize'ye ilk kim kurdu; CHP, Batum'dan ilk çay tohumunu kim getirtti; CHP, ilk çay kanununu kim çıkardı; CHP. Çay üreticisinin sorunlarını yine CHP iktidarında çözeceğiz."

muharrem-ince-rizede-costu5.jpg