Muhtar görevden ihraç edildi

Muhtar görevden ihraç edildi
Rize'nin Ardeşen ilçesi Yukarı Durak Köyü Muhtarı Ahmet Tatar, Yüksek Seçim Kurulu Kararı ile görevinden ihraç edildi.

Rize'nin Ardeşen İlçesi Yukarı Durak Köyü'nde köy sakinlerinin bir kısmı mahalli seçimde Muhtar seçilen Ahmet Tatar'ı köyde ikamet etmediği gerekçesiyle şikayet etti. Şikayet sonucunda Yüksek Seçim Kurulu Muhtar Ahmet Tatar'ı görevden ihraç etti.

YUKARI DURAK KÖY SAKİNLERİ TEKRAR SANDIĞA GİDECEK

29 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçiminde köy muhtarı seçilen Ahmet Tatar'ın ne seçim öncesi ne de seçim sonrası köyde ikamet etmediğinin savunulduğu dilekçede, seçim için gösterilen adreste uzun süredir oturmadığı ve köyün sorunlarıyla ilgilenmediği iddia edilen muhtar hakkında ihraç istemi yer almaktaydı.

Yukarı Durak Köyü’nün bazı sakinleri, Muhtar Ahmet Tatar’ın köyde ikamet etmediğini ileri sürerek İlçe Seçim Kurulu’na şikâyet dilekçesi vermişti. Köy sakinlerinin müracaatları doğrultusunda konu İlçe Seçim Kurulu tarafından, Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilmişti.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada ise Yukarı Durak Köyü Muhtar’ı Ahmet Tatar’ın muhtarlık görevinden ihraç edildiği, köyün yeni muhtarının 2010'da yapılacak olan seçim ile yeniden belirleneceği bildirildi.

Muhtar Ahmet Tatar’ın görevinden ihraç edilmesi ile boşalan muhtarlık görevine, Ardeşen Kaymakam’ı Cemil Kılınç tarafından atanacak olay aza üyelerinden biri vekâlet edecek.

Haber: Ömer Faruk ZENGİNAL