Muhtar Olmayanların Oylarıyla Muhtarların Derneğine Başkan Seçildi

Muhtar Olmayanların Oylarıyla Muhtarların Derneğine Başkan Seçildi
Rize Muhtarlar Derneği 10. Olağan Kongresi’nde muhtar olmayanların kullandığı oylarla mevcut başkan Mustafa Erbaş, yeniden dernek başkanı seçildi.

Rize Muhtarlar Derneği 10. Olağan Kongresi, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yaklaşık 20 yıldır dernek başkanlığını sürdüren mevcut başkan Mustafa Erbaş ile Portakallık Mahallesi Muhtarı Tuncay Maşalacı’nın yarıştığı seçimin kazananını muhtar olmayanlar belirledi. 48 eski muhtarın üye edilerek oy kullandığı seçimi Erbaş 78 oyla kazandı. Tuncay Maşalacı ise 47 oyda kaldı.

rize-muhtarlar-dernegi-10.-olagan-kongresi-5.jpg

rize-muhtarlar-dernegi-10.-olagan-kongresi-4.jpg

Hatırlanacağı üzere seçimlerden önce adaylığını açıklayan Tuncay Maşalacı ve Maşalacı’nın listesinde yer alan Mustafa Mavi dernek aidatlarının hesaplarından kesilmesine rağmen başkan Erbaş tarafından üye olmadıkları gerekçesiyle seçime sokulmak istenmemiş, Maşalacı ve Mavi, Rize Dernekler Müdürlüğü’ne bulundukları şikayetle dernek üyesi olduklarını resmi belge ile kanıtlamıştılar.

tuncay-masalaci.jpg

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç’in de katıldığı kongreye, Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Başkanı Hüseyin Akdeniz ve İstanbul Federasyon Başkanı Kadir Delibalta’nın yanısıra Artvin, Trabzon ve Giresun Muhtarlar Derneği başkanları da katıldı.

rize-muhtarlar-dernegi-10.-olagan-kongresi-1.jpg

rize-muhtarlar-dernegi-10.-olagan-kongresi-3.jpg

rize-muhtarlar-dernegi-10.-olagan-kongresi-6.jpg

rize-muhtarlar-dernegi-10.-olagan-kongresi2.jpg