Muhtarları İftara Davet Eden Belediye Başkanı Kasap İftara Katılmayınca Muhtarlar İftarı Terketti

Muhtarları İftara Davet Eden Belediye Başkanı Kasap İftara Katılmayınca Muhtarlar İftarı Terketti
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, mahalle muhtarlarını davet ettiği iftar programına son anda katılmadı, muhtarların büyük çoğunluğu durumu protesto ederek iftarlarını açmadan iftar sofrasını terk etti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile Rize Belediyesi sınırları içerisinde yer alan mahalle muhtarları arasında uzun bir süredir devam eden gerginlik iftar sofrasına yansıdı. İftar sofrasında yaşanan gerginlikle birlikte Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile mahalle muhtarları arasındaki buzların uzun bir süre daha erimeyeceği görüldü.

Rize Belediyesi tarafından Sahil Dolgu alanında yer alan Kültür Park’ta kurulan “Gönül Sofrası”nda her akşam iftar yemekleri veriliyor. İftar yemeklerine zaman zaman protokol üyelerini de davet eden Başkan Kasap, Cumartesi akşamı ise belediye başkan yardımcıları ile belediyenin birim müdürleri ve 46 mahalle muhtarına davette bulundu. Bazı mahalle muhtarlarının Başkan Kasap ile daha önce yaşanan sorunlar nedeniyle davete iştirak etmediği iftar yemeğine katılan muhtarlar, iftara 3 dakika kala büyük bir şok yaşadı.

Ezan saatine 3 dakika kala Belediye Başkanı Kasap’ın rahatsızlığı gerekçesiyle iftara katılmayacağı muhtarlara iletildi. Muhtarların büyük bir bölümünün duruma tepki göstererek “Belediye Başkanımız bizimle aynı sofrada iftar açmayacaksa bizi neden davet ediyor. Gerçekten bir rahatsızlığı varsa bu durum bizlere neden daha önce bildirilmiyor da ezana 3 dakika kala bizler haberdar ediliyoruz. Gönül sofrasında bu gönül kırıcı davranışı sergileyenler anlaşılıyor ki Ramazan Ayının anlamını tam olarak kavrayamamış” diyerek  oruçlarını açmadan iftar sofrasını terk ettiği öğrenildi. Kasap’ın iftara katılmamasına tepki gösteren ve iftara katılan bazı mahalle muhtarları ise iftar programını terk etmek istediklerini ancak, gösterecekleri tepkinin kısa süre önce Belediye Başkan Yardımcılığına atanan Saffet Kopuz’a karşı yapılmış olarak düşünülmemesinden dolayı iftara katıldıklarını açıkladı.

rize-belediyesi-iftar-ve-sahur-(12).jpg

MUHTARLARIN DAVET EDİLDİĞİ İFTARA RAHATSIZLIĞI DOLAYISIYLA KATILMADIĞI AÇIKLANAN BAŞKAN KASAP, AYNI GECE İTFAİYEDE, İTFAİYE PERSONELİYLE SAHUR YAPTI

Rahatsızlığından dolayı iftara katılamadığı açıklanan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise aynı gece itfaiye Müdürlüğü’ne giderek itfaiye personeliyle sahurunu yaptı.

rize-belediyesi-iftar-ve-sahur-(2).jpg

rize-belediyesi-iftar-ve-sahur-(15).jpgrize-belediyesi-iftar-ve-sahur-(4).jpgrize-belediyesi-iftar-ve-sahur-(5).jpgrize-belediyesi-iftar-ve-sahur-(6).jpgrize-belediyesi-iftar-ve-sahur-(10).jpgrize-belediyesi-iftar-ve-sahur-(11).jpg

rize-belediyesi-iftar-ve-sahur-(1).jpgrize-belediyesi-iftar-ve-sahur-(3).jpgrize-belediyesi-iftar-ve-sahur-(13)-001.jpg