Muradiye Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi işçilerinin yüzünü güldürdü

Muradiye Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi işçilerinin yüzünü güldürdü
Rize’nin Muradiye Belde Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile önemli kazanımlar elde eden belediye işçilerinin yüzü güldü.

Rize'de Muradiye Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanması üzerine Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı ile Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, Toplu İş Sözleşmesini imza altına aldı. 1 yıl süreli toplu iş sözleşmesiyle işçilerin günlük ücretleri 720 TL’ye yükseltilirken işçilerin maaşlarına yüzde 70 artış yapılmış oldu.

Sözleşmenin belediye çalışanlarına hayırlı olsun temennisinde bulunan Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Alaca, enflasyonun üzerinde bir artışla sözleşmeye imza atan Belediye Başkanı Balcı’ya işçiler adına teşekkür etti.

Alaca, sözleşme ile sosyal haklarda yemek yardımının net 100 TL’ye, Ramazan ve Kurban Bayramı yardımlarının net 3.500 TL’ye, ikramiyenin 80 güne yükseltildiğini ifade ederek, işçilerin kazanımlarında diğer sosyal haklara % 100 oranında artışlar sağlandığını kaydetti.

Alaca, Toplu İş Sözleşmesine sorumluluk ve direksiyon primi eklendiğini, şoför ve usta olarak çalışan işçilere aylık net 1.000 TL, operatör olarak çalışan işçilere ise aylık net 1.250 TL kazanımlar sağlandığını ifade ederek, imzalanan Ek Protokolle kadrolu işçilerin günlük yevmiyelerinin % 70 artırarak 850 TL’ye, yemek yardımının net 100 TL’ye, ikramiyenin ise 100 güne çıkartıldığını kaydetti.

Belediye Başkanı Balcı ise sözleşmenin tüm taraflara hayırlı olması temennisinde bulunarak, işçinin hakkının teslim edilmesinde hassasiyet gösterdiklerini ve çalışanlarının mutlu ve huzurlu olabilmesi için mevcut şartlar altında en iyisini vermeye çalıştıklarını vurguladı.

mehmet-alaca-musa-sureyya-balci.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum