MÜSİAD Rize Şubesi 10 Yaşında

MÜSİAD Rize Şubesi 10 Yaşında
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi'nin 10. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda Rizeli Büyük Bestekâr Saadettin Kaynak eserleri ile anıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Vali Yardımcısı Emre Çınar, Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Ak Parti İl Başkanı Muhammed Avcı, Derepazarı Kaymakamı Adem Can, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, ilçe ve belde belediye başkanları, MÜASİD üyeleri, çok sayıda birim müdürü ve bürokratın katıldığı etkinliğe Rize halkı da yoğun ilgi gösterdi.

musiad-rize-subesi-10-yasinda--1.jpg

MÜSİAD tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi sonrasında programın açılışında konuşan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, "Rize hayaliyle yola çıkan, hassasiyet sahibi 30 iş adamının girişimiyle 27 Aralık 2003 tarihinde Rize’de kurulan derneğimiz 10'uncu yılını doldurdu. Bu süre içerisinde derneğimiz, iş dünyası için olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelmiştir. Uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturmuş, “kamu yararına dernek” statüsünün gereklerini yerine getiren, yurt içinde ve dışında olduğu gibi Rize’mizde de önemli bir “Sivil Toplum Kuruluşu” haline gelmiştir.”

mahmut-dabak-musiad-rize-sube-baskani.20141230184313.jpg

Rize’nin yetiştirmiş olduğu değerlerinden Ekrem Orhon, Tevfik İleri, Zihni Derin, Mustafa Yıldız Hoca, Yusuf Karali, Sadettin Kaynak gibi çok kıymetli değerleri bilmeden, tanımadan yetişen bir yeni nesil bulunduğunubelirten Dabak, "Bizlere düşen, bu kıymetli değerlerimizi anmak ve onları eserleriyle birlikte geleceğe taşımaktır. Bu anlamda derneğimizin kuruluşunun 10. yılı münasebetiyle Türk Sanat Musikisine ismini altın harflerle yazdıran, Derepazarı Çukurlu Köyünden büyük üstad Hafız Saadettin Kaynak’ın vefatının 53. yıl dönümünde onu hep birlikte anmak ve eserlerini tanımak istedik.” şeklinde konuştu.

Programın ikinci bölümünde Dem-i Neva Musiki Topluluğu tarafından Saadettin Kaynak’ın eserleri icra edildi.

musiad-rize-subesi-10-yasinda--10.jpg

Programın son bölümünde MÜSİAD Rize Şubesi’nde önceki dönemlerde şube başkanlığı yapmış Yılmaz Çoruh, Mehmet Erdoğan ve Cem Temizel’e Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Emre Çınar ve Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal tarafından 10. Yıl anısına Kuran’ı Kerim hediye edildi.

musiad-rize-subesi-10-yasinda--4.jpg

musiad-rize-subesi-10-yasinda--3.jpg

musiad-rize-subesi-10-yasinda--7.jpg

musiad-rize-subesi-10-yasinda--5.jpg

musiad-rize-subesi-10-yasinda--6.jpg

musiad-rize-subesi-10-yasinda--8.jpg

musiad-rize-subesi-10-yasinda--9.jpg