Müsiad Yargıda Reformdan Yana

Müsiad Yargıda Reformdan Yana
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi Başkanı Cem Temizel, yargı reformunun muasır medeniyetler seviyesine hızla ulaşmasında Türkiye'nin yolunu açacağını bildirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi Başkanı Cem Temizel, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukukun üstünlüğünün vazgeçilemez ilke olduğu ve Avrupa Birliği'ne en kısa zamanda katılımı hedeflemiş bir hukuk devleti olduğunu belirtti.

Bir süreden beri ülkede yaşanan ve vatandaşları tedirgin eden gelişmelerin acilen bir yargı reformu yapılması zorunluluğunu gözler önüne serdiğini ifade eden Temizel, şunları kaydetti: ''Bununla birlikte yargı reformunun nasıl gerçekleştirileceğini ve izlenmesi gereken yol konusunda da bir uzlaşmanın elzem olduğunu dikkatlerden kaçıramayız. 2 yılı aşkın bir zamandır MÜSİAD olarak dile getirmeye çalıştığımız yapısal reformlar içinde yer alan, kavga ve kutuplaşmalardan uzak bir yöntemle gerçekleştirilecek yargı reformu, muasır medeniyetler seviyesine hızla ulaşmasında ülkemizin yolunu açacaktır. Ülkemizde yaşayan her kesim ve konunun muhatabı olan taraflar başka bir niyet taşımıyorlar ise bu durumun bir mecburiyet olduğunu da kolayca anlayacaklardır.

MÜSİAD olarak ülkenin demokratikleşmesi yolunda atılacak her adımı kimler tarafından atıldığına bakmaksızın desteklerken, demokrasimizin gelişmesine engel teşkil eden her türlü olumsuzluğun da bertaraf edilmesi hususunu ısrarla vurgulamaktayız. İnanıyoruz ki yargı sisteminde yapılacak makul değişiklikler ve özellikle yeni sivil anayasanın tekamülü ile hem Türkiye hem de vatandaşlarımız kazanacaktır. Ayrıca Türkiye üstlenmiş olduğu ve takdir edilen liderlik işlevini de kendine yakışır bir suretle daha kolayca icra edebilecektir.''