Müsiad'dan Girişimcilik Kursu

Müsiad'dan Girişimcilik Kursu
MÜSİAD, uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenliyor…

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi ve KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü imzalandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, ildeki istihdam sorununun çözümü noktasında; girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, girişimci sayısının arttırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması gerektiğini belirtti.

mahmut-dabak.20130212010945.jpgDüzenlenen eğitimlerle sadece girişimci sayısını artırmanın yeterli olmadığını, iş fikri olan kişilerin proje yazma ve iş planı geliştirme becerilerinin geliştirilmesinin önemli ve öncelikli olduğunu vurgulayan Dabak, “2011 yılında düzenlediğimiz eğitim, Rize’deki ilk Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi idi. 90 kişinin katıldığı programda, iş fikirleri ile yeni işletme kuran ve mevcut işletmesini geliştirenler oldu. Yenilikçi ve özgün iş fikirleri ile Rize’ye katma değer sağlama potansiyeli olan girişimcilerin teşvik edilmesi ve desteklenmesini amaçlayan faaliyetlere önem veriyoruz” dedi.

MÜSİAD Rize Şubesi konferans salonunda yapılacak ve 21 Ekim 2013 tarihinde başlayacak olan girişimcilik eğitimi kapsamında iki sınıf olarak toplamda 60 kişi eğitim alacak.

Kursa başvurmak isteyen girişimci adaylarının, 11 Ekim 2013 Cuma gününe kadar MÜSİAD Rize Şubesi’ne şahsen müracaatta bulunabilecekleri bildirilirken, katılımcıların başvuru işlemleri sonrasında yapılacak mülakatla belirleneceği öğrenildi.